Ζημιές σε καλλιέργειες και δρόμους από το πέρασμα της Χιόνης στα Χανιά

Ζημιές σε καλλιέργειες και δρόμους από το πέρασμα της Χιόνης στα Χανιά

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες καθώς και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά.

Περιοχές που επλήγησαν επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας και μηχανικούς.

Το κλιμάκιο βρέθηκε στις περιοχές Φουρνέ, Αλικιανός, Πατελάρι, όπως και στον παραποτάμιο δρόμο Πλατανιά-Δρακιανά-Κυρτομάδο. Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, οι πρώτες εκτιμήσεις του μεγέθους των ζημιών είναι οι εξής:

Οι αγροτικές καλλιέργειες εσπεριδοειδών και αβοκάντο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η γέφυρα ανάμεσα στον Πλατανιά και το Πατελάρι έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι υπό κατάρρευση και χρήζει άμεσης ανακατασκευής -και για το λόγο αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Πλατανιά-Πατελάρι. Οι παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να επανέλθει στην αρχική του κοίτη ο ποταμός Κερίτης είναι εκτεταμένες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, το κόστος των εργασιών αποκατάστασης-ανακατασκευής θα συνεκτιμηθεί με το κόστος της αποκατάστασης των υπόλοιπων ζημιών και καταστροφών που έχει υποστεί ο Νομός Χανίων.

Πηγή: newsbeast
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα