Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την ακρίβεια θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ «ετοιμάζω μια επιστολή προς την κυρία Φον ντερ Λάιεν μέσω της οποίας θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να μας εξηγούν οι πολυεθνικές γιατί τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές αγορές.

Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα κανονιστικά να παρέμβει -γιατί είναι πολύ δύσκολο όπως καταλαβαίνετε μια χώρα μεμονωμένα να βάλει ένα πλαίσιο σε πολυεθνικές που πωλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Η Ευρώπη μπορεί να το κάνει. Όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων την επόμενη ημέρα. Προσθέστε την αγροτική πολιτική και τη δημογραφική πολιτική».

«Θα αναζητήσουμε πανευρωπαϊκή παρέμβαση για ζητήματα που αφορούν στις πολυεθνικές και συνεχίζουμε τη μάχη. Αλλά δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα .Υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας ακόμη στη χώρα, ειδικά στα τρόφιμα. Δεν υπάρχει όμως στο ρεύμα» επανέλαβε.


Για τις εισφορές
Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα μειωθούν οι φόροι. «Πρώτη μας παρέμβαση από τη στιγμή που θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος θα αφορά στις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών. Εκεί θέλουμε να εστιάσουμε την προσπάθειά μας ».

«Δεν θα σας δώσω αυτή τη στιγμή ακόμα κάποια συγκεκριμένη δέσμευση. Έχουμε δεσμευθεί για σταδιακή μείωση των εισφορών εντός αυτής της τετραετίας. Και εκεί θα εστιάσουμε αυτή τη στιγμή την προσοχή μας. Και μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τόσο ισχυρά δημοσιονομικά -που να μας επιτρέπεται από τα δημόσια οικονομικά και όχι από την Ευρώπη- να μπορέσουμε να μειώσουμε και τον ΦΠΑ. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα γίνει άμεσα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα