Σβίγκου: Όλοι μαζί θα γράψουμε τη νέα σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Σβίγκου: Όλοι μαζί θα γράψουμε τη νέα σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Αριστερά, έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και αυτό το μήνυμα θα δοθεί και στις κάλπες της Κυριακής», ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews». «Απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση και σε αυτήν την αβίωτη κατάσταση, έχουμε ιστορική ευθύνη και ιστορικό χρέος να ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυνατό, ισχυρό, νικηφόρο», τόνισε.

Για τις σημερινές εκλογές ανάδειξης προέδρου, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βγει πιο δυνατός από αυτήν τη διαδικασία γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε τις ελπίδες του κόσμου που μας ψήφισε και μας ανέδειξε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε τις προσμονές των, πολύ περισσότερων αριστερών, προοδευτικών ανθρώπων που μπορεί να απομακρύνθηκαν από εμάς τα τελευταία χρόνια αλλά που έχουν ανάγκη μια αριστερή, προοδευτική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας και της χώρας».

Η κ. Σβίγκου δήλωσε αισιόδοξη για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι «η νέα ηγεσία θα τα καταφέρει ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει ξανά μια κυβερνώσα δύναμη», και πως «όλοι κι όλες θα πορευτούμε με ενότητα, και τη νέα σελίδα θα τη γράψουμε μαζί, διορθώνοντας λάθη, κρατώντας τα πάρα πολλά θετικά, και συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας, με το τεράστιο πολιτικό του κεφάλαιο και την πολιτική παρακαταθήκη του».

Μιλώντας για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ και ο περιφερειάρχης και στέλεχός της έχουν βαρύτατες ευθύνες και θα πρέπει να λογοδοτήσουν». Έκανε λόγο για «την ανευθυνότητα, την ανικανότητα, την αδιαφορία και την έχθρα απέναντι στα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υποδομές, του δήθεν "επιτελικού" κράτους της ΝΔ». Υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή προέχει η αρωγή στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτια, εισόδημα, ούτε καν τρεχούμενο νερό», για να σημειώσει: «Αλλά άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθεί ένα μεγάλο, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, που θα λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα