Νέος ΠτΔ: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο Παυλόπουλου για την Προεδρία

Νέος ΠτΔ: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο Παυλόπουλου για την Προεδρία

Μπορεί ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό του ονόματος που θα προτείνει την προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Προκόπης Παυλόπουλος γνωρίζει πως είναι ειλημμένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην στηρίξει την επανεκλογή του. Μια σειρά από κινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός. 

Είναι ενδεικτικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από τις σημαντικές επαφές που είχε στις ΗΠΑ δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μία κίνηση η οποία προκάλεσε αρκετές συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, με «γαλάζια» στελέχη να τονίζουν πως με αυτή την στάση έδειξε τις προθέσεις του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ανακοινώσει την απόφαση του αλλά και να τον ευχαριστήσει για τα όσα προσέφερε σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Ωστόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος από την στιγμή που δεν θα τον στηρίξει η ΝΔ. 

Το γνωρίζουν Καραμανλής και Τσίπρας  

Στην συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του αλλά έδωσε την εντύπωση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πρόκειται να προτείνει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να προτείνει άλλο πρόσωπο εκτός του Προκόπη Παυλόπουλου. 

Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει την στρατηγική της για την επόμενη μέρα, τονίζοντας πως δεν θα μπει σε μία μάχη ονοματολογίας για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Όπως είχε αποκαλύψει το «TheTΟC» ο πρωθυπουργός φέρεται σε ανύποπτο χρόνο να είχε ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή για τις προθέσεις του γύρω από την προεδρική εκλογή τονίζοντας πως δεν πρόκειται να στηρίξει την επανεκλογή Παυλόπουλου.   

Έχει «κλειδώσει» το πρόσωπο  

Το βέβαιο είναι πως ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και το οποίο γνωρίζουν μόνο οι στενοί του συνεργάτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να πει το παραμικρό και το γεγονός αυτό έχει φουντώσει για τα καλά την ονοματολογία τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όσο και στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις που όλα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο γνωρίζει τα εθνικά θέματα και η υποψηφιότητα του μπορεί να στηριχτεί και από άλλα κόμματα. «Η ονοματολογία πλήττει το κύρος του προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε πως ο «πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΙ.  

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα