Πέντε συνήθειες που βοηθούν να χάσεις λίπος από την κοιλιά

Πέντε συνήθειες που βοηθούν να χάσεις λίπος από την κοιλιά

Αν ψάχνεις τρόπους για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά, έχεις έρθει στο σωστό μέρος. Η μείωση λίπους από το συγκεκριμένο τμήμα του σώματος, απαιτεί έναν συνδυασμό τακτικής σωματικής δραστηριότητας, υγιεινών διατροφικών συνηθειών και τροποποιήσεων στον καθημερινό σου τρόπο ζωής.

Τι είναι το κοιλιακό λίπος;

Το πρόβλημα με το λίπος στην κοιλιά είναι ότι δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε εξωτερικά. Υπάρχουν πολλά στρώματα σε αυτό. Το υποδόριο λίπος είναι το λίπος που αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα. Αντίθετα, το κοιλιακό ή σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται βαθιά μέσα στα όργανα που περιβάλλουν την καρδιά, το στομάχι, το συκώτι και τα έντερα και δεν είναι ορατό από έξω.

Η ύπαρξη υπερβολικού λίπους στην κοιλιά μπορεί να οδηγήσει σε μυριάδες προβλήματα υγείας που δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό σάκχαρο αίματος, υπνική άπνοια, λιπώδες ήπαρ και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Πώς να χάσεις λίπος από την κοιλιά;

Παρακάτω περιγράφουμε 5 συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιτύχεις τον στόχο σου για απώλεια λίπους από την κοιλιά.

Βάλε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σου
Σύμφωνα με έρευνα του που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χάσεις λίπος, ακόμη και στην κοιλιά σας.

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως τα αυγά, το γιαούρτι, τα φασόλια, το στήθος κοτόπουλου, ο τόνος, η κινόα και ο σολομός μπορούν να βοηθήσουν τις προσπάθειες απώλειας λίπους στην κοιλιά και να αποφύγεις την περαιτέρω συσσώρευση κοιλιακού λίπους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα