Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου: Χωρίς ανταπόκριση τα πρώτα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας

Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου: Χωρίς ανταπόκριση τα πρώτα τεστ εγκεφαλικής λειτουργίας

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων παραμένει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μοτοσυκλέτα του το Σάββατο 23 Μαΐου 2026. Η οικογένεια του 34χρονου παλαίμαχου αμυντικού ζει στιγμές απέραντης αγωνίας, με τους γιατρούς να δίνουν τεράστια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τα ιατρικά δεδομένα: Μάχη με τον χρόνο στη ΜΕΘ
Ο Μάριος Οικονόμου νοσηλεύεται διασωληνωμένος και το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος εξειδικευμένων κλινικών ελέγχων προκειμένου να αποτιμηθεί η εγκεφαλική του λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, τα πρώτα αυτά τεστ δεν έδειξαν ενθαρρυντικά σημάδια ανταπόκρισης.

Βάσει του ιατρικού πρωτοκόλλου, οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι προγραμματισμένο να επαναληφθούν σήμερα, Κυριακή 31 Μαΐου 2026. Η επανάληψη των τεστ θα δώσει στους θεράποντες ιατρούς την τελική και πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση του εγκεφάλου του και για το αν οι βλάβες είναι αναστρέψιμες.

Το χρονικό του τροχαίου και η ανακοίνωση της Τροχαίας
Το ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, γύρω στις 12:50 το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Στρατηγού Μακρυγιάννη στα Ιωάννινα, ακριβώς έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 34χρονος συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο (Ι.Χ.Ε.). Ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος τη στιγμή της σύγκρουσης δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι. Έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο «Χατζηκώστα» και αμέσως μετά διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και παραμένει.

Παράλληλα, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος και εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, καλώντας τυχόν αυτόπτες μάρτυρες ή πολίτες που διαθέτουν οπτικό υλικό να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης:

«Στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης και για τη διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο ατύχημα, παρακαλούνται τυχόν αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων στα τηλέφωνα: 2651440589, 2651440582 και 2651440583».

Ποιος είναι ο Μάριος Οικονόμου: Μια σπουδαία ποδοσφαιρική διαδρομή
Ο Μάριος Οικονόμου γεννήθηκε στα Ιωάννινα και πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη καριέρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα ως κεντρικός αμυντικός, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2024.

  • Τα πρώτα βήματα: Ξεκίνησε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα, με τη φανέλα του οποίου καθιερώθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα.
  • Η ιταλική θητεία: Οι εμφανίσεις του άνοιξαν τον δρόμο για τη Serie A, όπου αγωνίστηκε διαδοχικά στην Κάλιαρι, την Μπολόνια και τη Σπαλ, ενώ αργότερα πέρασε και από τη Σαμπντόρια.
  • Η επιστροφή και η ΑΕΚ: Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2020, αποτελώντας βασικό στέλεχος της αμυντικής της γραμμής.
  • Ευρώπη και φινάλε: Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κοπεγχάγη (Δανία), ενώ έκλεισε την επαγγελματική του καριέρα φορώντας τη φανέλα του Παναιτωλικού.
  • Εθνική Ομάδα: Οι σταθερές του εμφανίσεις τον οδήγησαν και στην Εθνική Ανδρών, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 6 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμα

Δείτε ακόμα