Retro Walking: Η νέα τάση στη γυμναστική που κάνει θραύση στο TikTok

Retro Walking: Η νέα τάση στη γυμναστική που κάνει θραύση στο TikTok

Τα health benefits που προσφέρει το περπάτημα προς τα πίσω. Το Retro Walking απέδειξε πώς τόσο καιρό απολαμβάνετε λάθος το περπάτημα. Η νέα τάση στα social media θέλει τους αθλούμενους να περπατούν προς τα πίσω χωρίς να πέφτουν. Είναι ένας τρόπος χαμηλού αντίκτυπου για να κάψετε θερμίδες, να δυναμώσετε τα πόδια σας, να δοκιμάσετε τον συντονισμό σας και ακόμη και να βελτιώσετε τον πόνο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πώς να το ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας

Δεν υπάρχει διάδρομος; Κανένα πρόβλημα: επιλέξτε ένα ασφαλές σημείο σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Ιδανικό θα ήταν να το κάνετε σε ομάδες και συγκεκριμένα δύο-δύο αντικρίζοντας ο ένας τον άλλον, και ο ένας από αυτούς περπατάει προς τα πίσω, ενώ ο άλλος περπατάει προς τα εμπρός για έξτρα ασφάλεια.

@kali.ot THE BEST THING YOU CAN DO TO STRENGTHEN YOUR KNEES ➡️ walking backwards ????‍♀️from an occupational therapist ???????? #CapCut #occupationaltherapy #knees #kneestrength #kneerehab #kneeworkout #legworkout #treadmill #walking #walkbackwards ♬ This Is How We Do It - Montell Jordan

Θραύση στο TikTok

Τα βίντεο στο TikTok που δείχνουν το Retro Walking έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές. Μάλιστα η νέα αυτή τάση περπατήματος επικροτείται και από τους ειδικούς.

«Περπατώντας προς τα πίσω δυναμώνετε όλους τους μυς που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά στα πόδια σας» δήλωσε ο εργοθεραπευτής @Kali.Ot. «Αυτό αυξάνει τη σταθερότητα στο γόνατό σας και αποτρέπει κάθε είδους τραυματισμό» πρόσθεσε.

Έρευνα του 2019 διαπίστωσε επίσης ότι το «περπάτημα προς τα πίσω» ήταν ευεργετικό για όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα. Το εν λόγω περπάτημα δεν χρειάζεται να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκομίσετε οφέλη – μπορεί αντίθετα να γίνεται κατά διαστήματα, σύμφωνα με τον personal trainer Michael Hamlin, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι επίσης μια εξαιρετική προπόνηση για τους τετρακέφαλους.

«Επιπλέον, το περπάτημα προς τα πίσω μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία. Απαιτεί αυξημένη εστίαση και συγκέντρωση, διεγείροντας ενδεχομένως τον εγκέφαλο», πρόσθεσε ο Hamlin.

@motivationaldoc

Walking Backwards Can Change Your Life! Dr. Mandell

♬ original sound - Motivationaldoc

Θα βοηθήσει τα άτομα με τραυματισμούς

Αν έχετε προβλήματα με το τρέξιμο ή το γόνατο, συνήθως νιώθετε έναν μικρό πόνο ακριβώς κάτω από την επιγονατίδα. Το τρέξιμο προς τα πίσω μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση. Σύμφωνα με μια μελέτη της BMC, μετά από ένα πρόγραμμα αναδρομικού βαδίσματος έξι εβδομάδων, οι συμμετέχοντες με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση του πόνου και της λειτουργικής αναπηρίας σε σύγκριση με εκείνους που περπατούσαν με τον τυπικό τρόπο.

Ευλυγισία

Πολλοί από εμάς καθόμαστε όλη την ημέρα, γεγονός που οδηγεί σε συσπειρωμένους, περιορισμένους μύες. Οι καμπτήρες του ισχίου μας, ή οι μύες στο μπροστινό μέρος του μηρού και στο μπροστινό μέρος του ισχίου, γίνονται πιο σφιχτοί. Όταν περπατάμε προς τα πίσω, τεντώνουμε αυτόν τον ιστό – οδηγώντας σε μεγαλύτερη ευελιξία, η οποία συνδέεται με βελτιωμένη σωματική απόδοση, αυξημένη ροή αίματος στους μύες και μειωμένο κίνδυνο τραυματισμών.

Πηγή: tanea.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα