Αυτή η τροφή σε κρατάει χορτάτη, ενώ σε βοηθά να χάσεις βάρος

Αυτή η τροφή σε κρατάει χορτάτη, ενώ σε βοηθά να χάσεις βάρος

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι πειρασμοί γύρω είναι πολλοί. Αν αναζητάς, λοιπόν, διατροφικές επιλογές, που και θα σε βοηθήσουν να μείνεις εντός προγράμματος, ενώ παράλληλα ικανοποιούν το αίσθημα κορεσμού συνέχισε να διαβάζεις.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη τα πολυάριθμα οφέλη, που προσφέρει το «ταπεινό» γιαούρτι στη διατροφή μας. Δεδομένου ότι το γιαούρτι δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος από ορισμένους ενεργούς μικροοργανισμούς, συγκαταλέγεται στις πιο θρεπτικές τροφές καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, που καλύπτουν αρκετές από τις ανάγκες του οργανισμού. Στις παρακάτω γραμμές, οι σχετικές αποδείξεις που θα σε πείσουν.

Ιδανικό για απώλεια βάρους και καύση λίπους
Διάφορες είναι οι μελέτες, που αναδεικνύουν το γιαούρτι ως ιδανική επιλογή τροφής για απώλεια βάρους, καθώς έχει την ικανότητα να κάψει λίπος, ιδιαίτερα αυτό γύρω από την κοιλιά. Επιστημονική μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες γιαούρτι καθημερινά ως μέρος μιας δίαιτας περιορισμένων θερμίδων έχασαν 60% περισσότερο σωματικό λίπος και 22% περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι. Αυτό οφείλεται κυρίως στις πρωτεΐνες και το ασβέστιο που λαμβάνει κάποιος μέσω των γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά. Συστατικά που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καύση λίπους και στη μείωση του βάρους.

Δεδομένου ότι το γιαούρτι είναι πλούσιο τόσο σε ασβέστιο όσο και σε πρωτεΐνες, το γιαούρτι μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη που είναι υπέροχα για την υγεία του εντέρου σας και προάγουν την απώλεια βάρους. Με λίγα λόγια ένα οικονομικό superfood ιδανικό για απώλεια βάρους.

Πλούσιο σε πρωτεΐνη
Μια μερίδα 200 γραμμαρίων γιαουρτιού μπορεί να προσφέρει έως και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό κάνει το γιαούρτι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη φυσική σου κατάσταση και τις προπονήσεις σου. Καθώς είναι μια πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι βελτιώνει και το μεταβολισμό. Έτσι, σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα