Ποιες τροφές επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά

Είμαστε αυτό που τρώμε και μυρίζουμε, ανάλογα με τις γαστριμαργικές μας συνήθειες! Ποιες τροφές επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά και μας κάνουν να μοσχομυρίζουμε;

Καθώς η διατροφική επιστήμη γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και η ρήση «είσαι ό,τι τρως» γίνεται όλο και πιο κατανοητή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα, επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά, το προσωπικό μας άρωμα. Ίσως να έχουμε ακούσει για παράδειγμα, πως η κατανάλωση σκόρδου αφήνει ένα μοναδικό και όχι ευχάριστο άρωμα, τόσο στην αναπνοή όσο και στο δέρμα μας.

Δεν αποτελεί έκπληξη, η διαπίστωση ότι υπάρχει μια βαθιά και εγγενής σχέση, μεταξύ της διατροφής και της φυσικής μας μυρωδιάς, και το να μάθουμε λίγο περισσότερα για το ποιες τροφές επηρεάζουν αυτήν τη σχέση, μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε ή να μειώσουμε τη φυσική μας μυρωδιά, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας.

Ακόμη κι αν έχουμε άψογη προσωπική υγιεινή και προσέχουμε πολύ, λουζόμαστε καθημερινά και εφαρμόζουμε την αγαπημένη μας σειρά προϊόντων και αρωμάτων για να είμαστε καθαροί και να μυρίζουμε όμορφα, υπάρχουν επίμονες μυρωδιές που κολλάνε στο δέρμα μας. Μάλιστα αρκετές έρευνες δείχνουν ότι η μυρωδιά επιδρά ψυχοφυσιολογικά, στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη φυσική μας μυρωδιά;
Μερικές τροφές αναδίδουν πιο δυνατές μυρωδιές από άλλες. Οι ενώσεις που σχηματίζει το άρωμα σε κάποιες τροφές εισέρχονται στα συστήματα εφίδρωσης του σώματός μας και κάνουν γνωστή την παρουσία τους ,μέσω του ιδρώτα ή του σάλιου μας. Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, το μέτρο είναι το μυστικό και σε αυτό!

Ψάρια
Παρά τα γνωστά οφέλη, για την υγεία των λιπαρών ψαριών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προσδίδουν, ορισμένα ψάρια, κυρίως ο τόνος, περιέχουν υψηλές ποσότητες χολίνης (βιταμίνη Β4) που μπορεί να προκαλέσει μυρωδιά «ψαριού» στο δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα