Η κεταμίνη σε υψηλές ποσότητες γίνεται δηλητήριο. Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες ;

Η κεταμίνη σε υψηλές ποσότητες γίνεται δηλητήριο. Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες ;

Η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνα είναι μια ουσία που πλέον χρησιμοποιείται από κτηνιάτρους για να ναρκώνουν μεγάλα ζώα, όπως άλογα. Ο αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Παπαζήσης, μίλησε στο MEGA για την εν λόγω ουσία.
Ο κ. Παπαζήσης τοποθετήθηκε σχετικά με την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

«Η κεταμίνη είναι μία ουσία που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από το 1970 και χρησιμοποιείται κατά βάση ως αναισθητικό, όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και στα χειρουργεία. Είναι χρήσιμο φάρμακο σε χαμηλές δόσεις, αλλά σε υψηλές δόσεις γίνεται δηλητήριο. Έχει και άλλες χρήσεις πέραν της αναισθησίας, και κυκλοφορεί στο παράνομο εμπόριο γιατί έχει ψυχεδελικές ιδιότητες, ακόμη και ως χάπι του βιασμού. Οι μορφές που χορηγούνται ενδονοσοκομειακά, είναι πιο δύσκολο να τις προμηθευτεί κάποιος», ανέφερε αρχικά στο MEGA και την Δώρα Αναγνωστοπούλου.

«Το ερώτημα είναι πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί. Εάν χορηγηθεί ενέσιμα η δράση της είναι ταχύτατη, μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και να προκαλέσει τον θάνατο», κατέληξε λέγοντας ο κ. Παπαζήσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα