Ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα plus – Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα plus – Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, η νέα παραλλαγή της, Δέλτα plus εντείνει τις ανησυχίες των ειδικών.

Τι γνωρίζουμε για την Δέλτα plus
Η παραλλαγή Δέλτα plus φέρει μια συγκεκριμένη μετάλλαξη αιχμής-πρωτεΐνης που ονομάζεται K417N. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Washington Post, η ίδια μετάλλαξη έχει βρεθεί σε ορισμένα υποστρώματα της Άλφα, της αρχικής μετάλλαξης του κοροναϊού.

«Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτή ακριβώς η μετάλλαξη εμφανίστηκε στην παραλλαγή Βήτα και ότι αυτή η παραλλαγή παραγκωνίστηκε από την Δέλτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δρ. Kenneth Stedman, PhD, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον.

«Έτσι είναι πιθανό η plus να αποδειχθεί χειρότερη από την αρχική μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε» εξηγεί.

Από που προήλθε;
Πρώτη φορά ανιχνεύθηκε στην Ευρώπη τον Μάρτιο κι έκτοτε σε αρκετές άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την αναφορά της Washington Post.

Σε ενημέρωση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο, η Public Health England σημείωσε ότι η συνηθισμένη σάρωση της παραλλαγής Δέλτα οδήγησε στην ανίχνευση ενός μικρού αριθμού γονιδιωματικών αλληλουχιών με την μετάλλαξη της πρωτεΐνης αιχμής K417N.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα