Δες τι πρέπει να τρως για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Δες τι πρέπει να τρως για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα

Τόσο η διατροφή όσο και η σωματική δραστηριότητα είναι κλειδιά εάν θέλετε να αυξήσετε την μυική σας μάζα.

Για να ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να πιέσετε το σώμα σας μέσω σωματικής άσκησης. Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη διατροφική υποστήριξη, η πρόοδός σας θα σταματήσει.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την απόκτηση μυών, αλλά οι υδατάνθρακες και τα λίπη είναι επίσης απαραίτητες πηγές ενέργειας.

Εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε μυική μάζα, θα πρέπει να εστιάσετε στην τακτική άσκηση και στο να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα από τροφές που βοηθούν στην δόμηση μυών. 

 
Οι 26 κορυφαίες τροφές για αύξηση μυικής μάζας

Αυγά
Σολομός
Στήθος κοτόπουλου
Γιαούρτι
Τόνος
Βόειο φιλέτο
Γαρίδες
Σόγια
Τυρί τύπου cottage
Στήθος γαλοπούλας
Φασόλια
Πρωτεϊνικές σκόνες
Εντεμάμη (άγουροι καρποί σόγιας)
Κινόα
Σκαλοπίνια
Ρεβύθια
Φιστίκια
Τόφου (tofu)
Χοιρινό φιλέτο
Γάλα
Αμύγδαλα
Κρέας από βίσονα
Καστανό ρύζι

Συμπερασματικά

Πολλές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μυς. Πολλές από αυτές είναι γεμάτες με πρωτεΐνες και επιτρέπουν στους μύες σας να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν μετά την άσκηση.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνετε υδατάνθρακες και λίπη για να παρέχετε καύσιμα για άσκηση και σωματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, πολλές από τις τροφές σε αυτήν τη λίστα περιέχουν τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί καλύτερα.

Για να επιτύχετε τον στόχο σας και να αυξήσετε μυική μάζα, εστιάστε στην τακτική άσκηση και στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων κάθε μέρα από θρεπτικές πηγές, όπως οι παραπάνω τροφές.

Πηγή: iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα