Μόσιαλος για κορονοϊό: Όσοι νοσήσουν ξανά δεν μεταδίδουν τον ιό

Μόσιαλος για κορονοϊό: Όσοι νοσήσουν ξανά δεν μεταδίδουν τον ιό

Στο ζήτημα των επαναδιαγνώσεων του κορονοϊού στην Κορέα αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας, διευθυντής του LSE Health και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος "τα ευρήματα της επιτροπής επιβεβαίωσαν μια προηγούμενη εκτίμηση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC) ότι οι ασθενείς που ξανανοσούν, φαίνεται να έχουν μικρή ή καθόλου μεταδοτική νόσο". Ολόκληρη η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

"Επαναδιαγνώσεις του κορωνοιού στην Κορέα Τα επιθηλιακά κύτταρα του αναπνευστικού ανανεώνονται συνεχως και έχουν χρόνο ημιζωής έως και τρεις μήνες. Το γενετικό υλικό του κορωνοϊιού μπορεί να ανιχνευθεί με τεστ PCR έως δύο μήνες και μετά το θάνατο του κυττάρου.

Στην Κορέα, από την Κυριακή, 263 άτομα επαναδιαγνώστηκαν θετικά για την ασθένεια COVID -19 μετά από τεστ μοριακής ανάλυσης. Είχαν ήδη θεωρηθεί απαλλαγμένοι από τον ιό μετά από τεστ, και μεταξύ αυτών 17 ήταν και ανήλικοι ή έφηβοι, δήλωσε το Εθνικό Ιατρικό Κέντρο.

Τα ευρήματα της επιτροπής επιβεβαίωσαν μια προηγούμενη εκτίμηση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC) ότι οι ασθενείς που ξανάνοσουν, φαίνεται να έχουν μικρή ή καθόλου μεταδοτική νόσο. Ακόμα πιο σημαντικό πως, όπως ανέφερε το KCDC, δεν υπάρχουν εργαστηριακά αποτελέσματα ζωντανού ιού μετά από καλλιέργεια ιών από κλινικά δείγματα ασθενών που έχουν αναρρώσει".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα