Πράσινη σαλάτα με κεράσια, φέτα και dressing ηλιόσπορου

Πράσινη σαλάτα με κεράσια, φέτα και dressing ηλιόσπορου

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

100 γρ. κεράσια (κομμένα στη μέση)

60 γρ. φέτα (σπασμένη σε κομμάτια)

40 γρ. μείγμα ξηρών καρπών

1 φρέσκο κρεμμύδι (σε ροδέλες)

Μερικές φλοίδες αγγουριού

 

Για το dressing ηλιόσπορου

90 ml ελαιόλαδο

50 γρ. ηλιόσποροι

30 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο

5 γρ. πέστο βασιλικού

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το dressing. Τοποθετουμε στο multi το λευκό ξύδι μπαλσάμικο, τους ηλιόσπορους, το πέστο βασιλικού και την μισή περίπου ποσότητα από το ελαιόλαδο.

2Βάζουμε σε λειτουργία το multi για μερικά δευτερόλεπτα και στην συνέχεια αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ελαφρώς πηχτό dressing. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για να το κάνουμε πιο εύγευστο και αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να γίνει πιο ρευστό.

3Για την σαλάτα. Σε μια μεγάλη μπασίνα τοποθετούμε την σαλάτα μαζί με τα κεράσια και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο από το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πιάσει στα φύλλα.

4Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την φέτα και το μείγμα των ξηρών καρπών ανακατεύοντας ελάχιστα.

5Για το στήσιμο του πιάτου. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας μερικές φλοίδες αγγουριού.

Πηγή: giorgostsoulis.com