Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κάρυ

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο με κάρυ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κοτόπουλο:

 

4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια

 

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 

 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

 

1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη

 

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

 

¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη

 

½ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη

 

½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

 

1 κ.γ. κάρυ, σε σκόνη

 

400 γρ. χυμό ντομάτας

 

350 ml. ζωμό κοτόπουλου

 

240 ml. κρέμα γάλακτος

 

Ελαιόλαδο

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

 

 

Dip  με γιαούρτι – κάρυ:

 

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

¼ κ.γ. κάρυ σε σκόνη

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

Υλικά για το σερβιρισμα:

 

Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

Πίτες ψημένες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να δημιουργηθεί μία κρούστα.

2Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

3Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30-35 λεπτά περίπου.

4Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και το dip με γιαούρτι- κάρυ.

6Εκτέλεση για το dip με γιαούρτι- κάρυ: Σε ένα μικρό ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dip.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα