Κοτοπουλάκι γλασσαρισμένο με κρέμα βαλσάμικο και πατάτες baby

Κοτοπουλάκι γλασσαρισμένο με κρέμα βαλσάμικο και πατάτες baby

ΥΛΙΚΑ

200ml ξύδι βαλσάμικο

 

1κ.σ. μέλι

 

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

 

Χοντρό αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

4 μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο

 

1kg. πατάτες baby κομμένες στη μέση

 

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

 

2κ.σ. ελαιόλαδο

 

3-4κλ. Δενδρολίβανο για το τηγάνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

2Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύδι βαλσάμικου, το μέλι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

3Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μπούτια κοτόπουλου τα ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η μαρινάδα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά με 1 ώρα.

4Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη

5Καίμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα κοτόπουλα μαζί με τη μαρινάδα και τους δίνουμε καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές

6Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια δενδρολίβανου μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τα μπούτια και τις πατάτες σε ένα ταψί του φούρνου το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπούτια έχουν μαγειρευτεί.

7Έπειτα ξεσκεπάζουμε μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά και σερβίρουμε ζεστά από το φούρνο.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα