Λαχταριστή φέτα σε φύλλο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φέτα, κομμένη σε 5 ίσες φέτες

 

5 φύλλα κρούστας

 

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα:

 

Μέλι

 

Σουσάμι

 

Παπαρουνόσπορος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.

2Τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα στη μέση του κάτω μέρους του πρώτου φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε, ρολάροντας το φύλλο, σχηματίζοντα έτσι ένα φάκελο. Για να κλείσει πιο εύκολα το πάνω μέρος τα βρέχουμε ελαφρώς με νερό. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

3Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα 4 υπόλοιπα φύλλα.

4Βάζουμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα σαγανάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και η θερμοκρασία να έχει περάσει στη φέτα.

5Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

6Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι, παπαρουνόσπορο και μέλι.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ