Παστουρμαδοπιτάκια με γραβιέρα και ντομάτα

Παστουρμαδοπιτάκια με γραβιέρα και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ

10 Φύλλα κρούστας

300 γρ. Γραβιέρα, σε μικρά στικ

200 γρ. Παστουρμά, κομμένα σε λεπτές φέτες

 

3 Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτά στικ

 

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα:

 

Γιαούρτι

 

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.

2Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου και στο κάτω μέρος του βάζουμε ένα κομμάτι παστουρμά, από πάνω ένα κομμάτι τυρί και από πάνω ένα κομμάτι ντομάτα.

3Γυρνάμε τις δύο άκρες προς τα μέσα και το τυλίγουμε. Βρέχουμε ελαφρώς την πάνω άκρη του φύλλου με λίγο νερό ώστε να κολλήσει καλύτερα το φύλλο.

4Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.

5Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα παστουρμαδοπιτάκια σε δόσεις και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

6Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

7Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα