Ψαρονέφρι γεμιστό με mashed potatoes

Ψαρονέφρι γεμιστό με mashed potatoes

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για ψαρονέφρι:

 

400 γρ. ψαρονέφρι

 

50 γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα

 

50 γρ. λιαστή τομάτα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

 

100 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη

 

7 – 8 κ.σ. ελαιόλαδο

 

4 κλ. Δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

 

10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

 

 

Για mashed potatoes:

 

300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

 

20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

 

20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

50 ml. κρέμα γάλακτος 

 

¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

 

Αλάτι

 

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για το ψαρονέφρι: Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις ίνες πάνω από το ψαρονέφρι, έπειτα το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και το ανοίγουμε χωρίς να το κόψουμε τελείως.

2Λαδώνουμε ελαφριά την επιφάνεια του, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δενδρολίβανο, λίγο θυμάρι, λίγο τριμμένη μοτσαρέλα, λίγα σύκα και λίγες λιαστές ντομάτες.

3Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο ψαρονέφρι.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο ψαρονέφρι.

4Τυλίγουμε σε ρολό τα ψαρονέφρια, τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής έτσι ώστε να μείνουν κλειστά και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

5Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές στα ρολά.

6Μεταφέρουμε τα ψαρονέφρια σε ένα μικρό ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πατάτες.

7Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 15 – 20 λεπτά.

8Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε, τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα πιρούνι συνθλίβουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.

9Μόλις ετοιμαστεί το ψαρονέφρι κόβουμε τους σπάγκους, κόβουμε το κρέας σε κάθετες φέτες και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο πάνω από τα mashed potatoes.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα