Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ

60 ml. ελαιόλαδο

4 σκ. σκόρδο, λιωμένες και χωρισμένες στα δύο

2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

700 γρ. τριμμένες ντομάτες

500 γρ. κιμά γαλοπούλας

50 γρ. ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο

1 μεγάλο αυγό

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, και έξτρα για το γαρνίρισμα

1 μοτσαρέλλα, κομμένη σε κάθετες φέτες

Αλάτι 

Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φορύρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

2Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μισό σκόρδο, το δεντρολίβανο και ανακατέβουμε με μια κουτάλα για 1'.

3Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10'-12' μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασί από τις ντομάτες.

4Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το υπόλοιπο σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

5Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, πλάθουμε σε κεφτεδάκια τον κιμά και αφήνουμε στην άκρη. (το μέγεθος των κεφτέδων είναι όσο το μέγεθος ενός καρυδιού)

6Ζεσταίνουμε ένα δεύτερο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα για περίπου 5'.

7Μόλις ετοιμαστούν οι κεφτέδες και η σάλτσα είναι έτοιμη, αδειάζουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι με τη σάλτσα προσέχοντας οι κεφτέδες να είναι δίπλα ο ένας στον άλλο, από πάνω βάζουμε τις φέτες τις μοτσαρέλλας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10'.

8Μόλις ετοιμαστεί γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα