Έρχονται εντάλματα σύλληψης για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού

Έρχονται εντάλματα σύλληψης για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού

Δεκατριάρι... για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, καθώς η ανακρίτρια, η οποία ανέλαβε την ογκώδη δικογραφία, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, είναι η... 13η τακτική ανακρίτρια κ. Τραιαννίδου.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, εάν το 13 θα αποδειχτεί τυχερό ή άτυχο για τους περίπου 30 τον αριθμό κατηγορούμενους στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, πάντως η κ. Τραιαννίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, για όσους εκ των κατηγορουμένων θεωρήσει ύποπτους φυγής!

Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο, είναι ονομαστικές και τα αδικήματα κακουργηματικής μορφής, με κυριότερο την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν παράνομο στοιχηματισμό, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από τυχερά παίγνια, κοινώς ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ανακρίτρια κ. Τραιαννίδου, η οποία θεωρείται έμπειρη και ικανή δικαστής, έχει ήδη στα χέρια της τη δικογραφία και μελετάει τα στοιχεία της υπόθεσης, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι οι κλήσεις στους κατηγορούμενους, για να απολογηθούν, ή η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Για να οδηγηθεί η υπόθεση στην άσκηση ποινικών διώξεων, χρειάστηκαν 14 μήνες έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα δύο σκέλη της δικογραφίας για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

Στο μεταξύ, η δικογραφία, γιά το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, χωρίστηκε σε δύο σκέλη.

Το πρώτο αφορά τους 30 κατηγορούμενους, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια κ. Τραιαννίδου.

Το δεύτερο αφορά ακόμη 143 πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, αλλά γι' αυτά δεν έχουν ασκηθεί ακόμη ποινικές διώξεις.

Η εμπλοκή νέων προσώπων στη δικογραφία, εκτός από τους 30 αρχικά ελεγχόμενους, ήταν ο λόγος γιά τον οποίον είχε ζητήσει ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απάντησε αρνητικά στο αίτημα του.

Στη συνέχεια ο κ. Σπυρόπουλος διαχώρισε τη δικογραφία.

Ασκησε ποινικές διώξεις για τους 30, ενώ οι υπόλοιποι 143 εμπλεκόμενοι, θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις, ως ύποπτοι, στην Οικονομική Αστυνομία.

Αξιοπερίεργο στην υπόθεση, που καταδεικνύει τη σπουδή της Εισαγγελίας να διαφυλαχτεί η μυστικότητα των προσώπων, είναι ότι η δικογραφία για τους 143 αναφέρει μόνο τα αρχικά τους και όχι πλήρη ονοματεπώνυμα.

Όσοι ήδη διώκονται ποινικά, προέκυψαν από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Αυστρία και επεκτάθηκε σε εξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη χώρα μας ακολούθησαν έρευνες κατ' οίκον και κατασχέσεις ψηφιακών μέσων.

Στα 173 πρόσωπα περιλαμβάνονται αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα