Στην Τουρκία γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα τουρκικού καφέ με tweet στα ελληνικά

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πικάρει την Ελλάδα εξέλαβαν στην Τουρκία την «παγκόσμια ημέρα τουρκικού καφέ» (την οποία δημιούργησαν και γιορτάζουν μόνοι τους).

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Δημοκρατίας επέλεξε να κάνει ανάρτηση στα ελληνικά, ενώ στα ελληνικά είναι και το βίντεο, στο οποίο αναφέρεται πως εορτάζεται ο τούρκικος καφές. Με αυτό τον τρόπο πιθανόν θέλησαν να τονίσουν προς την Ελλάδα πως δεν είναι «ελληνικός καφές», όπως τον λέμε στη χώρα μας, αλλά τουρκικός.

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Δημοκρατίας.

Στο βίντεο ακούγεται ο εκφωνητής να λέει στα ελληνικά ότι το 1543 (ενώ στους υπότιτλους αναγράφεται 1453), ο Οζντεμίρ πασάς «έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα