Επικίνδυνη τάση στο TikTok: Ταΐζουν σκύλους με καυτερή σάλτσα

Επικίνδυνη τάση στο TikTok: Ταΐζουν σκύλους με καυτερή σάλτσα

Οι κτηνίατροι προειδοποιούν ότι η νέα «μόδα» του TikTok  μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία των σκύλων.
 
Μια νέα τάση στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, TikTok, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους κτηνιάτρους.

Πρόκειται για μια «πρόκληση» που καλεί τους ιδιοκτήτες σκύλων να ταΐσουν τα κατοικίδιά τους με κοτόπουλο, πάνω στο οποίο έχουν προσθέσει καυτερή σάλτσα.

Ήδη, μεγάλος αριθμός χρηστών έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση, αναρτώντας βίντεο που απεικονίζουν τους σκύλους τους να δοκιμάζουν ανυποψίαστοι το φαγητό και στη συνέχεια να σταματούν ξαφνικά, με τη δυσφορία να είναι έντονη στο πρόσωπό τους.Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, ωστόσο, η κατανάλωση καυτερού φαγητού δεν είναι απλά δυσάρεστη για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη για την υγεία του.

«Η κατανάλωση καυτερών φαγητών μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα στους σκύλους», τόνισε σε σχετικό βίντεο ο χρήστης @vet_techs_pj, κτηνίατρος με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους στο TikTok.

Μάλιστα, στο βίντεο έδειξε έναν από τους σκύλους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, εξαιτίας του συγκεκριμένου trend, προτρέποντας τους χρήστες να σταματήσουν να λαμβάνουν μέρος σε προκλήσεις που αφορούν τα κατοικίδιά τους.

«Αυτός ο σκύλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο επειδή έπαθε παγκρεατίτιδα. Τα αφεντικά του το τάιζαν ξανά και ξανά με καυτερό φαγητό επειδή η αντίδρασή του τούς φαινόταν αστεία», είπε ο κτηνίατρος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα