Kουτάβι τρομάζει και κλαίει μετά το χειρουργείο, τότε ο κτηνίατρος το αγκαλιάζει σαν μωρό

Η Meesha, ένα μικρό κουτάβι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να στειρωθεί, και μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά την επέμβαση, κάτι απίστευτα γλυκό συνέβη ανάμεσα σε εκείνη και το γιατρό της. Ο κτηνίατρος κρατούσε τη Meesha σαν μωρό και της έδινε αγκαλιές και φιλιά για να την παρηγορήσει, καθώς ξυπνούσε από την αναισθησία.

Το μικρό αυτό σκυλάκι έκλαιγε από το φόβο του, αδυνατώντας να καταλάβει γιατί το σώμα της ήταν διαφορετικό. Όμως, χάρη στη φροντίδα και το άγγιγμα του γιατρού της, ηρέμησε. Και ευτυχώς, αυτές δεν ήταν οι τελευταίες αγκαλιές που πήρε. Το κουτάβι υιοθετήθηκε πρόσφατα από μία οικογένεια, μαζί με τον αδελφό της Charlie.

Τα αδέλφια προέρχονταν από μια οικογένεια που δεν μπορούσε να τα μεγαλώσει, γι’ αυτό και δόθηκαν στο καταφύγιο. Η Meesha είναι τώρα σε ένα στοργικό σπίτι όπου την αγαπούν και τη φροντίζουν όπως της αξίζει. Η τρυφερή στιγμή μεταξύ της Meesha και του κτηνιάτρου της απαθανατίστηκε στο βίντεο που ακολουθεί.

Έτσι οι σκύλοι καταλάβουν αν κάποιος είναι κακός άνθρωπος 

Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι έχουν τρομερή διαίσθηση και μπορούν εύκολα να καταλάβουν πολλά, που ένας άνθρωπος αγνοεί. Ένα από αυτά είναι και ο χαρακτήρας σας.

Εάν είστε κάτοχος κατοικίδιου ζώου, πιθανότατα έχετε υποψιαστεί πολλές φορές ότι ο γούνινος φίλος σας είναι αρκετά διορατικός και τώρα μια νέα μελέτη δείχνει πόσο έξυπνο μπορεί να είναι το σκυλί σας. Μπορεί να διαισθανθεί ακόμα και τον κίνδυνο, και να σώσει το αφεντικό του ανά πάσα στιγμή από τον θάνατο, όπως έκανε αυτός εδώ.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuroscience και Biobehavioural Reviews δείχνει ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αν κάποιος είναι καλός άνθρωπος, αναφέρει η Metro. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να πει εάν ένα άτομο είναι κακό προς έναν άλλο άνθρωπο.

Και τα έξυπνα πλάσματα χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να επηρεάσουν τον τρόπο που ανταποκρίνονται στη συνέχεια σε κάποιον … Συμπεριλαμβανομένου και εσάς αν είστε αυτός που είναι λίγο αγενής!

Για να το επιτύχουν αυτό, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες σκύλων να δρουν σε διαφορετικά σενάρια, ενώ οι σκύλοι τους παρακολουθούσαν. Οι εθελοντές προσποιήθηκαν ότι αγωνίζονται κατά το άνοιγμα ενός δοχείου πριν ζητήσουν από δύο ερευνητές να τους βοηθήσουν.

Στο πρώτο σενάριο, ένας ερευνητής παρέμενε εκεί παθητικά, ενώ ο συνάδελφός τους προσέφερε βοήθεια. Στο δεύτερο, ένας ερευνητής παρέμεινε παθητικός, ενώ ο άλλος αρνήθηκε ενεργά να βοηθήσει.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο σεναρίων, και οι δύο ερευνητές προσέφεραν στο σκύλο ένα κέρασμα … Και, εδώ, είναι το ενδιαφέρον: στο πρώτο σενάριο, τα σκυλιά ήταν εξίσου πιθανό να πάρουν ένα κέρασμα και από τους δύο ερευνητές.

Αλλά στο δεύτερο σενάριο, όπου ένας από τους ερευνητές σκόπιμα είχε φερθεί άσχημα στους ιδιοκτήτες τους, τα σκυλιά ήταν πολύ πιο πιθανό να αγνοήσουν εκείνον που ήταν δυσάρεστος, αποφεύγοντας το κέρασμά του.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν εάν κάποιος είναι αγενής και να τον κρίνουν αναλόγως. Έτσι, την επόμενη φορά που το σκυλί σας φαίνεται να μη συμπαθεί κάποιον, κρατήστε σημειώσεις!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ