Tips για το πασχαλινό τραπέζι: Τι προτείνουν οι ειδικοί για να αποφύγετε τα περιττά λίπη

Tips για το πασχαλινό τραπέζι: Τι προτείνουν οι ειδικοί για να αποφύγετε τα περιττά λίπη

Συμβουλές για το πασχαλινό τραπέζι έδωσε ο Κωνσταντίνος Τούτουζας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Μάλιστα η Ελληνική Καρδιολογική εταιρεία προτείνει να καταναλώσουμε κατσίκι αντί για αρνί.

«Μπορούμε να τα απολαύσουμε όλα αλλά με μέτρο», τόνισε ο Κωνσταντίνος Τούτουζας, μιλώντας στην εκπομπή Update του ΕΡΤNews.

«Αυτό που φοβόμαστε αυτές τις ημέρες γενικά, είναι να μην πάμε και κάνουμε μια επίθεση λίπους στον εαυτό μας. Δηλαδή από εκεί που προσέχουμε τη διατροφή ή κάποιοι που ακολουθούν τη νηστεία, να κάνουν μια πραγματικά υπερβολή στην κατανάλωση λίπους σε ένα 24ωρο ή σε ένα 48ωρο», είπε.

Το Holiday Syndrome

Όπως είπε μάλιστα αυτό στην βιβλιογραφία γενικότερα αναφέρεται σαν Holiday Syndrome. «Όταν κάποιος δηλαδή χαλαρώνει τελείως και κάνει κατάχρηση λιπαρών φαγητών, τότε υπάρχει κίνδυνος. Επειδή το παραδοσιακό μας Πάσχα περιλαμβάνει τέτοιου είδους φαγητά, με κύριο βέβαια το αρνί και ειδικά την πέτσα που έχει πάρα πολύ λίπος, αλλά και θερμίδες, σαν Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία να συστήσουμε στον κόσμο ότι θέλει μια προσοχή. Ναι μεν όλοι πρέπει να απολαύσουμε τα φαγητά παραδοσιακού μας Πάσχα, αλλά θέλει μια προσοχή. Ιδιαίτερα αυτοί οι οποίοι δεν έχουν καταναλώσει καθόλου λίπος τις προηγούμενες μέρες, που νήστεψαν».

Πρόσθεσε πως, «παραδοσιακά εμείς στην Ελλάδα μετά από τέτοιες νηστείες, πρώτα τρώμε τη σούπα, μαγειρίτσα, έτσι ώστε σιγά – σιγά οργανισμός πάλι να αρχίσει να μπαίνει στη διαδικασία κατανάλωσης λιπαρών τροφών και ειδικά του κρέατος».

Όσο για το αν υπάρχουν κάποια tips για τροφές οι οποίες μπορούν να μετριάσουν λίγο αυτή τη λιπαρή έφοδο στον οργανισμό, ο κ. Τούτουζας πρότεινε: «καλύτερα να κάνουμε μια μικρή κατανάλωση, μην πάμε με άδειο άδειο στομάχι κατευθείαν στο αρνί και το κατσίκι. Θέλει μια προεργασία, όπως είπα, η μαγειρίτσα παίζει το ρόλο της, αλλιώς λαχανικά, χρήση λαδιού σε οτιδήποτε φάμε ή και ξηροί καρποί πριν το φαγητό».

Έκλεισε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως χρειάζεται σωστή προσέγγιση, ώστε όχι μόνο να περάσουμε καλά, αλλά με ασφάλεια.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα