Απώλεια βάρους: Τρεις μύθοι που καταρρίπτονται

Απώλεια βάρους: Τρεις μύθοι που καταρρίπτονται

Είναι γεγονός ότι πολλοί μύθοι υπάρχουν γύρω από την απώλεια βάρους και αν δεν εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό, ίσως και να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στον οργανισμό σας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το BBC Food μίλησε με τη διατροφολόγο Emma White και μοιράζεται με τους αναγνώστες του τους μύθους σχετικά με την απώλεια βάρους που η ειδικός καταρρίπτει στο πι και φι.

Οι υπερτροφές ή τα συμπληρώματα μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους
   
Όσο και να πιστεύετε ότι το κέιλ, ο κουρκουμάς, τα βατόμουρα ή το πράσινο τσάι μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη απώλεια βάρους, χωρίς να δίνετε σημασία στην υπόλοιπη διατροφή σας τίποτα δεν θα έρθει όπως το έχετε σχεδιάσει. Το θέμα είναι η ευρύτερη εικόνα: η διατροφή σας στο σύνολό της και ο συνδυασμός αυτών των διαφορετικών τύπων τροφίμων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι υπερτροφές δεν μπορούν να έχουν κάποιο όφελος και ότι δεν είναι αρκετά θρεπτικές, αλλά είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή συνολικά, αντί να ελπίζουμε ότι υπάρχει μια μαγική σφαίρα -γιατί δεν υπάρχει.

Τρώτε φρούτα και λαχανικά για να χάσετε βάρος
   
Ο κόσμος μιλάει για «δωρεάν» τρόφιμα σε θερμίδες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, όπου μπορείτε ουσιαστικά να αγνοήσετε την περιεκτικότητα σε θερμίδες επειδή είναι τόσο μικρή. Όμως, κανένα τρόφιμο δεν είναι «δωρεάν» σε θερμίδες, επειδή όλα μας παρέχουν κάποιο επίπεδο ενέργειας, και αν φάτε αρκετά από οτιδήποτε θα επηρεάσει την πρόσληψη θερμίδων.

Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, σύμφωνα με το BBC Food θα πρέπει να παρακολουθείτε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, καθώς είναι σημαντικό να βλέπετε τη συνολική εικόνα της διατροφής σας -αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε πραγματικά τη συνολική πρόσληψη ενέργειας. Εάν έχετε συγκεκριμένο στόχο απώλειας βάρους και προσπαθείτε να δημιουργήσετε έλλειμμα θερμίδων, τότε πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι τρώτε.

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων είναι καλύτερες
   
Με μια περιοριστική δίαιτα, μπορεί να δείτε ελαφρώς ταχύτερη αρχική απώλεια. Αλλά οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μακροπρόθεσμα. Δεν χρειάζεται να κόψετε τους υδατάνθρακες, αλλά η ελαφρά μείωσή τους και η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών θα μπορούσε να βοηθήσει -αξίζει να δοκιμάσετε αν αυτό είναι αυτό που σας ταιριάζει! Αν όχι, συνεχίστε να απολαμβάνετε τους υδατάνθρακες. Απλά επιλέξτε το σωστό είδος, όπως τα πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά ολικής άλεσης.

.newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα