Τουρκία: Διέρρευσε η λίστα με το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν - Φεύγει ο Τσαβούσογλου

Τουρκία: Διέρρευσε η λίστα με το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν - Φεύγει ο Τσαβούσογλου

Διέρρευσε η λίστα με το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ερντογάν και προκαλεί εντύπωση, καθώς από αυτή λείπουν κορυφαία ονόματα των προηγούμενων κυβερνητικών θητειών.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη νίκη του στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Σήμερα, συνεδρίασε για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα AKP, μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, και λίγο αργότερα το Fox Haber κυκλοφόρησε τη λίστα με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότο δόθηκε στα μέλη του AKP.

Αν ισχύουν τα ονόματα της λίστας, στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας θα παραμείνει ο Χουλουσί Ακάρ, αλλά θα αλλάξει χέρια στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς φαίνεται ότι τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα διαδεχτεί ο Χακάν Φιντάν, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Στη θέση του θα παραμείνει ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού.

Όσο για τη θέση του “τσάρου” της τουρκικής οικονομίας, που καταποντίζεται, σενάρια λένε ότι ίσως επανέλθει στο πόστο αυτό ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση το 2015.

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ ήδη είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά δεν έγιναν ανακοινώσεις. Τα τουρκικά ΜΜΕ λένε ότι η η παρουσία του Μεχμέτ Σιμσέκ ως επικεφαλής της οικονομίας της Τουρκίας θα βοηθήσει στην ανάκαμψη, αλλά θα συμβάλει στην εκτόνωση της ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται η τουρκική λίρα από την επόμενη κι όλας μέρα της νίκης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας.

Δείτε τη λίστα:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα