Βελιγράδι: Λίστα με μαθητές που ήθελε να σκοτώσει και μολότοφ είχε ο 14χρονος

Βελιγράδι: Λίστα με μαθητές που ήθελε να σκοτώσει και μολότοφ είχε ο 14χρονος

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μακελειό στο δημοτικό «Vladislav Ribnikar» στο Βελιγράδι όπου ένας 14χρονος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα. 

Νεκροί είναι επτά κορίτσια και ένα αγόρι, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό για τα κίνητρα του δράστη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις μαθήτριες, μία καθηγήτρια και δύο μαθητές που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Την ίδια στιγμή σοκάρει το γεγονός ότι ο 14χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς είχε προσχεδιάσει το έγκλημα για πάνω από έναν μήνα. Στο σπίτι του βρέθηκε ένας κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών και της καθηγήτριας της Ιστορίας που σχεδίαζε να σκοτώσει καθώς επίσης και ένα σκίτσο του σχολείου που είχε σχεδιάσει ο ίδιος!

Στο σκίτσο, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, καθόρισε τους στόχους προτεραιότητας και τον τρόπο που θα έμπαινε στις τάξεις, με τον αριθμό των παιδιών που σχεδίαζε να σκοτώσει σε κάθε τάξη. 

«Ο Σαμ δούλευε πάνω σε ένα σχέδιο εισόδου και εξόδου από το σχολείο, το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και έδινε προτεραιότητα στους στόχους. Το σκίτσο μοιάζει λίγο σαν βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι ή ταινία τρόμου, δείχνοντας ότι σχεδιάστηκε λεπτομερώς πώς ο ένοπλος θα εισέλθει σε κάθε τάξη και πώς θα σκοτώσει κάθε παιδί» είπε ο διοικητής της αστυνομικής διεύθυνσης Βελιγραδίου Βεσέλιν Μίλιτς. 

 
Ο 14χρονος φαίνεται πως επέλεξε να επιτεθεί στις 3 Μαΐου διότι η τάξη του την δεύτερη ώρα είχε Ιστορία και φέρεται να είχε βάλει στο στόχαστρο την καθηγήτρια. Επίσης η αίθουσα όπου γινόταν η διδασκαλία ήταν πολύ κοντά στην είσοδο του δημοτικού σχολείου. 

Σερβία: Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης - Συνελήφθησαν οι γονείς
Στο μεταξύ, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι ο 14χρονος μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική. «Από αυτήν τη στιγμή, το αγόρι βρίσκεται σε ένα ειδικό μέρος και θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο τμήμα ψυχιατρικής κλινικής» δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε δημοσιογράφους. 

Ο Βούτσιτς συμπλήρωσε ότι η μητέρα και ο πατέρας του αγοριού συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών ο πατέρας είχε πάει στο παρελθόν σε σκοπευτήριο με τον γιο του.

Το χρονικό της επίθεσης στο σχολείο 
Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας, ο μαθητής πήγε στο σχολείο και αρχικά πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο. Στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο μαθήτριες που ήταν επιμελήτριες στον προθάλαμο του κτηρίου, άλλαξε γεμιστήρα και εισήλθε στην αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας και αφού πυροβόλησε την καθηγήτρια άνοιξε πυρ κατά των συμμαθητών του.

Επειτα βγήκε στο προαύλιο του σχολείου όπου βρίσκονταν μαθητές μικρότερων τάξεων, άλλαξε ξανά γεμιστήρα, αλλά επενέβη η αστυνομία και τον ακινητοποίησε. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας και ακολούθησε η σύλληψή του.

Είχε και μολότοφ
Ο αρχηγός της αστυνομίας περιέγραψε λεπτομερώς ότι το αγόρι είχε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών καθώς και ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος σε μια τσάντα, καθώς και τέσσερις βόμβες μολότοφ.

Ο δράστης της επίθεσης φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με τους νεκρούς, πλέον, συμμαθητές του, στην 7η τάξη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών του, ήταν πολύ καλός μαθητής και δεν τους είχε απασχολήσει στο παρελθόν.

.reader

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα