Βενετία: Κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων βρέθηκε σε ελληνόκτητο πλοίο

Περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκαν από τις διωκτικές αρχές της Ιταλίας σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο βρίσκεται από τις 17 Απριλίου στα ανοιχτά της Βενετίας.
Οι αρχές εντόπισαν την κοκαΐνη σε 570 δέματα, βάρους 850 κιλών, στο πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης το οποίο έχει σημαία Λιβερίας.

Τα πακέτα εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στους αγωγούς εξαερισμού του πλοίου που έπλεε ανοικτά της πόλης της Βενετίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κανένας από τους ναυτικούς δεν συνελήφθη αλλά γίνονταν συνεχείς έρευνες στο πλοίο, έρευνες οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη.

Σύμφωνα με το νηολόγιο, το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου, έφτασε στις 17 Απριλίου ανοικτά της Βενετίας και παρέμεινε αγκυροβολημένο εκεί το πρωί της Παρασκευής.

Είναι μια πρακτική,  όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα και αρχές, που όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα