Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τους εγκλωβισμένους Έλληνες σε εκκλησία στο Σουδάν

Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τους εγκλωβισμένους Έλληνες σε εκκλησία στο Σουδάν

Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο του Χαρτούμ, στο πεδίο της μάχης, σε ένα από τα σημεία που επιθυμούν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους οι παραστρατιωτικοί

Τραγικές είναι οι στιγμές που ζουν οι Έλληνες που βρίσκονται στο Σουδάν, καθώς 15 άτομα είναι εγκλωβισμένα στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ τη στιγμή που απ’ έξω υπάρχει καταιγισμός πυρών.

Ο μητροπολίτης Nουβίας, Σάββας μίλησε τον Alpha την ώρα που απ’ έξω γινόταν πραγματικός πόλεμος.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο με τις σφαίρες να περνούν δίπλα από το κτίριο. Την ώρα που ο Μητροπολίτης μιλάει και περιγράφει την κατάσταση ακούγεται πεντακάθαρα ο ήχος των πυρών.

Μάλιστα η συνομιλία σταμάτησε απότομα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha δεν ήταν εφικτή εκ νέου η επικοινωνία με τον Μητροπολίτη.

«Έχουμε πρόβλημα…»
Μιλώντας στον Alpha ο μητροπολίτης Nουβίας, Σάββας, έκανε λόγο για 15 εγκλωβισμένα άτομα στη Μητρόπολη.

«Έχουμε πρόβλημα. Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» πρόσθεσε και στη συνέχεια πρόλαβε να αναφερθεί στους δύο Έλληνες τραυματίες μετά από έκρηξη ρουκέτας πριν πέσει η τηλεφωνική γραμμή.

«Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχουν προγραμματίσει για σήμερα χειρουργείο. Ο ένας έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα και ο άλλος στο ένα κάτω άκρο, την κοιλιά και πάνω από το μάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι σταθερή η κατάστασή τους».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα