ΗΠΑ: Πίσω στον μεσαίωνα - Ομοσπονδιακός δικαστής αναστέλλει την κυκλοφορία χαπιού για την άμβλωση

ΗΠΑ: Πίσω στον μεσαίωνα - Ομοσπονδιακός δικαστής αναστέλλει την κυκλοφορία χαπιού για την άμβλωση

Πρωτοφανής απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας οδηγεί στο μεσαίωνα τις ΗΠΑ καθώς ανέστειλε την άδεια κυκλοφορίας χαπιού για την άμβλωση, ενώ στο Τενεσί δύο Αφροαμερικανοί βουλευτές αποβλήθηκαν επειδή εναντιώθηκαν στην οπλοκατοχή.

Δέκα μήνες μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις αμβλώσεις στο έδαφός της, ο συντηρητικός δικαστής Μάθιου Κασμέρικ εξέδωσε απόφαση για την απαγόρευση των χαπιών σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι θ’ ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή από το Τέξας.

«Διαφωνεί σθεναρά»

Η κυβέρνηση «διαφωνεί σθεναρά με την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ, προαναγγέλλοντας την άσκηση έφεσης και καταγγέλλοντας την ετυμηγορία του δικαστή.

Απέβαλαν δύο Αφροαμερικανούς βουλευτές στο Τενεσί επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τα όπλα

Δυο νέοι Δημοκρατικοί βουλευτές στο πολιτειακό Κογκρέσο του Τενεσί, που διαδήλωσαν μέσα στο κτίριο πριν από μια εβδομάδα για να αξιώσουν καλύτερο έλεγχο των όπλων έπειτα από σφαγή μέσα σε σχολείο, εκδιώχθηκαν από τις τάξεις του σώματος, στο οποίο πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, για παραβίαση της δεοντολογίας και των πρωτοκόλλων του.

Η πολιτειακή Βουλή ψήφισε υπέρ της αποβολής του Τζάστιν Τζόουνς και του Τζάστιν Πίρσον, οι οποίοι ενώθηκαν την 30ή Μαρτίου με εκατοντάδες διαδηλωτές μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου, για να ζητήσουν αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής, μερικά εικοσιτετράωρα μετά τη σφαγή σε χριστιανικό σχολείο της Νάσβιλ, της πρωτεύουσας αυτής της πολιτείας του αμερικανικού Νότου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα