Έφτασε στο δικαστήριο και συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ - Η πρώτη αντίδραση του

Έφτασε στο δικαστήριο και συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ - Η πρώτη αντίδραση του

Καταιγιστικές οι εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στο δικαστήριο του Μανχάταν.
Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται  στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου και θα του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν, όπου συνελήφθη και κρατείται από την αστυνομία για την υπόθεση δωροδοκίας της Στόρμι Ντάνιελς το 2016. Αναμένεται να του απαγγελθούν πάνω από 30 κατηγορίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN που επικαλείται συνεργάτες του, o Τραμπ αναμενόταν να κάνει μια σύντομη δήλωση πριν εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, ενώ θα «απευθυνθεί στο έθνος» για την υπόθεση όταν επιστρέψει στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο. 

Νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε τον δικαστή που αναμένεται να προεδρεύσει της αγωγής του σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον δικαστή (Χουάν Μέρτσαν) και την οικογένειά του, χωρίς να τους κατονομάσει, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ γνωστοί για το «μίσος τους για τον Τραμπ» και υποστηρίζοντας ότι μια πιθανή δίκη (υπό τον Μέρτσαν) «δεν θα ήταν δίκαιη».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κόρη του Μέρτσαν εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. «Παρωδία δικαστηρίου», καταλήγει η ανάρτηση.

Έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν έχουν συγκεντρωθεί οι υποστηρικτές του αλλά και πολιτικοί του αντίπαλοι. Μάλιστα, υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες νωρίτερα ανάμεσα στους διαδηλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος του συγκεντρωμένου πλήθους δεν είναι και τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ

Ο Τραμπ ταξίδεψε στην αίθουσα του δικαστηρίου με όχημα με μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας του, όπως δήλωσε στη Maggie Haberman των New York Times, πρόσωπο που έχει ενημερωθεί για τα ταξιδιωτικά του σχέδια.

Η Haberman αναφέρει επίσης ότι οι δικηγόροι του Τραμπ σε αυτή την υπόθεση – η Σούζαν Νίσελς και ο φρεσκοεπιλεγμένος Τοντ Μπλάνς – ακολούθησαν σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, ενώ οι βοηθοί της προεκλογικής εκστρατείας Τζέισον Μίλερ και Γουόλτ Ναούτα ήταν σε ένα τρίτο αυτοκίνητο.

Προς το τέλος της διαδρομής, λίγο πριν φτάσει στο δικαστήριο, ο Τραμπ έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Κατευθυνόμενος προς το Κάτω Μανχάταν, το δικαστήριο. Μοιάζει τόσο ΣΟΥΡΕΑΛ – ΟΥΑΟΥ, θα με συλλάβουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρωτοφανής στα χρονικά διαδικασία απαγγελίας κατηγορητηρίου στον Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς απευθείας συνδέσεις.

Δείτε live: 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα