Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, ο δράστης που έκανε ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ. 

Την είδηση για τη σύλληψη του δράστη επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», έγραψε στο Twitter.  

Να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ. Ο δράστης χτύπησε με σφαίρες τα παράθυρα και άλλα σημεία του κτιρίου. 

Ο σύμβουλος του Καλού Κόμματος, Μπουρά Καβουντζού, απέδωσε την επίθεση στη «ρητορική μίσους, προσβολών και απειλών του Ερντογάν».

Όπως μεταδίδει η cumhuriyet, η Μεράλ Ακσενέρ ήταν έξαλλη στις δηλώσεις της έξω από τα γραφεία του κόμματός της στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι «δεν σε φοβάμαι κύριε Ρετζέπ. Θα μπορούσα να σε αποκαλέσω πρόεδρο αλλά ένας πρόεδρος ούτε μιλά ούτε ενεργεί έτσι. Το κόμμα μας δέχθηκε επίθεση».

Η Μεράλ Ακσενέρ πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό 1,5 μήνα πριν τις εκλογές», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου. Δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες. Αγαπητό μου έθνος, αν αυτά συμβαίνουν σήμερα σε εμάς, τότε αύριο θα συμβούν και σε εσάς».

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα