Παρίσι: Ένταση στις πορείες κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης - Αμετακίνητος ο Μακρόν

Παρίσι: Ένταση στις πορείες κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης - Αμετακίνητος ο Μακρόν

Για ένατη μέρα η Γαλλία παραλύει από τις απεργίες, με χιλιάδες πολίτες να βρίσκονται στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της απόφασης να προχωρήσει με το νομοσχέδιο για τις συντάξεις. Τα εργατικά συνδικάτα δηλώνουν αποφασισμένα να πάνε μέχρι τέλους, όσο τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες από τα άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

 Ένταση επικρατεί στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.

Το CGT ανακοίνωσε ότι 800.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στο Παρίσι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό διαδηλωτών σε πορεία στη γαλλική πρωτεύουσα.

 Όπως αναφέρει το BFMTV, περίπου 200-300 άτομα, πολλοί εξ αυτών φορώντας κουκούλες, λεηλάτησαν κατάστημα fast food και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει, αλλά δέχθηκε επίθεση με κροτίδες και έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει αμετακίνητος για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αφού η κυβέρνησή του επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα