Θεωρίες συνωμοσίας και ομαδικές πρόβες θανάτου - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο φως για οικογενειακή αυτοκτονία στην Ελβετία

Θεωρίες συνωμοσίας και ομαδικές πρόβες θανάτου - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο φως για οικογενειακή αυτοκτονία στην Ελβετία

Στις 24 Μαρτίου 2022, η Ελβετία συγκλονίστηκε από την ανεξήγητη πράξη μιας πενταμελούς οικογένειας από την πόλη Μοντρέ, η οποία πήδηξε από το μπαλκόνι εβδόμου ορόφου του σπιτιού τους, βάζοντας έτσι τέλος στη ζωή τους, χωρίς κανένα σημείωμα, καμία εξήγηση. 

 Πριν από ένα χρόνο, μέσα σε διάστημα περίπου πέντε λεπτών, η 41χρονη Νασρίν Φεράουν, η δίδυμη αδελφή της Ναρτζίς, ο 40χρονος σύζυγός της Έρικ Ντέιβιντ και τα δύο τους παιδιά - ένα 8χρονο κορίτσι και ένα 15χρονο αγόρι - πήδηξαν από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους.

Μόνο ο 15χρονος γιος επέζησε, αλλά αφού πέρασε μήνες σε κώμα, δεν θυμάται τα τραγικά γεγονότα της 24ης Μαρτίου 2022. Αφού ερεύνησαν αυτή την παράξενη υπόθεση για ένα χρόνο, οι ελβετικές Αρχές αποκάλυψαν πρόσφατα ότι η οικογένεια είχε σχεδιάσει και μάλιστα είχε κάνει πρόβα τα άλματά της εκ των προτέρων, γεγονός που εξηγεί πώς μπόρεσαν να πηδήξουν ο ένας μετά τον άλλο χωρίς να κάνουν ούτε έναν ήχο, γράφει το odditycentral.com.

Με καταγωγή από τη Γαλλία, οι Φεράουνς είχαν μετακομίσει στην ελβετική πόλη μόλις πριν από τρία χρόνια και γενικά δεν ήταν ανοιχτοί με τον κόσμο. Η Ναρτζίς ήταν η μόνη που εργαζόταν εκτός σπιτιού, ενώ η δίδυμη αδελφή της και τα δύο παιδιά της δεν ήταν καν εγγεγραμμένοι στις τοπικές Αρχές, γεγονός που, σύμφωνα με την αστυνομία, υποδηλώνει ότι ήταν καχύποπτοι με την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δίδυμες αδελφές είχαν αρχίσει να ενδιαφέρονται πολύ για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης και ότι ολόκληρη η οικογένεια είχε απομονωθεί πολύ από τον αληθινό κόσμο. 

Παρά το γεγονός ότι είχαν μεγαλώσει σε ευκατάστατες οικογένειες σε αριστοκρατικές περιοχές του Παρισιού και της Μασσαλίας, οι αδερφές ήταν πεπεισμένες ότι ο κόσμος ήταν ένα εχθρικό μέρος και η πανδημία του κορονοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία ενίσχυαν αυτές τις πεποιθήσεις τους.

Είχαν κάνει πρόβες για την ομαδική αυτοκτονία τους

Μετά από έρευνα στο σπίτι τους και στα υπάρχοντά τους, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Φεραούνς είχαν σχεδιάσει και μάλιστα είχαν κάνει πρόβες για την ομαδική αυτοκτονία τους, καθώς περίμεναν «την κατάλληλη στιγμή για να περάσουν σε έναν καλύτερο κόσμο».

Αυτό συνέβη τελικά το πρωί της 24ης Μαρτίου, περίπου 45 λεπτά αφότου η οικογένεια δέχτηκε την επίσκεψη δύο αστυνομικών οι οποίοι ήθελαν να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα, το οποίο είχε σχέση με την κατ' οίκον εκπαίδευση του γιου. Χτύπησαν την πόρτα, αλλά η οικογένεια αρνήθηκε να την ανοίξει, οπότε έφυγαν. Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκίνησαν να πηδούν στο κενό ένας - ένας...

«Πριν ή κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κανένας μάρτυρας, συμπεριλαμβανομένων των δύο αστυνομικών που ήταν παρόντες στο σημείο και των περαστικών, δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο ή κραυγή από το διαμέρισμα ή το μπαλκόνι», έγραψε η αστυνομία στην έκθεσή της.

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική έρευνα

Τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν αποκάλυψαν κανένα σημάδι πάλης πριν από τα άλματα και οι αυτοψίες δεν έδειξαν ίχνος από ναρκωτικά στον οργανισμό των θυμάτων. Οι θάνατοι τους προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία, διότι τίποτα από όσα είχε κάνει η οικογένεια μέχρι τότε δεν υποδήλωνε κάτι τέτοιο, ότι θα αυτοκτονούσαν.

Οι δύο αδερφές είχαν φοιτήσει σε μεγάλο πανεπιστήμιο στο Παρίσι, η μία ήταν οδοντίατρος και η άλλη οφθαλμίατρος ενώ ανώτατες σπουδές είχε και ο πατέρας. 

Αν και πολλά ερωτήματα σχετικά με τα τραγικά γεγονότα της 24ης Μαρτίου 2022 παραμένουν αναπάντητα, η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλείνει την υπόθεση. Ο μοναδικός επιζών, ο οποίος είναι σήμερα 16 ετών, έχει αναρρώσει από τα σοβαρά τραύματά του, αλλά δεν θυμάται τίποτα από εκείνο το μοιραίο πρωινό. Οι Αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα