Credit Suisse: Χιλιάδες τραπεζίτες ψάχνουν για δουλειά – Χτυπούν τα τηλέφωνα από Νέα Υόρκη έως Λονδίνο

Οι ομολογιούχοι και ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν επηρεαστεί από την εξαγορά της Credit Suisse από τον κολοσσό UBS, ανάστατα είναι και τα στελέχη της τράπεζας.

Λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τον «γάμο», οι υπεύθυνοι προσλήψεων στα τραπεζικά ιδρύματα ανά τον κόσμο έχουν «πλημμυρίσει» με χιλιάδες βιογραφικά από υπαλλήλους της Credit Suisse, οι οποίοι επηρεασμένοι από το κλίμα αβεβαιότητας, ψάχνουν τρόπο διαφυγής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μία εταιρεία στη Σιγκαπούρη δέχτηκε δεκάδες βιογραφικά από τραπεζικούς της ελβετικής τράπεζας, ενώ άλλη εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε συνομιλίες με πάω από 20 ανώτερους επενδυτικούς τραπεζίτες.

Εν τω μεταξύ, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στις προσλήψεις διευθύνων συμβούλων είπε ότι έχει λάβει τέτοιες κλήσεις από αργά την Παρασκευή, ειδικά για τον τομέα της διαχείρισης πλούτου.

«Κυνηγός κεφαλών» στο Λονδίνο – όπου η Credit Suisse απασχολεί περίπου 5.500 άτομα– ανέφερε ότι πραγματοποιεί κλήσεις όλο το Σαββατοκύριακο, ιδιαίτερα από το τμήμα μετοχών όπου η επικάλυψη με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της UBS είναι εκτεταμένη.

Στη Νέα Υόρκη χιλιάδες υπάλληλοι της Credit Suisse ήλπιζαν να ενταχθούν στην Credit Suisse First Boston – το spinoff επενδυτικής τραπεζικής στο επίκεντρο των προηγούμενων προσπαθειών αναδιάρθρωσης του ελβετικού δανειστή. Πλέον είναι απίθανο να συμβεί και πολλοί ελπίζουν να ενταχθούν στην UBS, σύμφωνα με τον Michael Nelson, διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία στρατολόγησης Quest Group στη Νέα Υόρκη.

Ο πανικός που έχει προκληθεί έρχεται και μετά την προειδοποίηση της UBS την Κυριακή πως θα περικόψει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Ελβετίας κάλεσε τη Δευτέρα τη UBS να περιορίσει τις περικοπές θέσεων εργασίας στο «απολύτως ελάχιστο».

Πηγές της UBS και της Credit Suisse ανέφεραν ότι η Νοτιοανατολική Ασία ήταν μεταξύ των περιοχών όπου οι τράπεζες παρουσίαζαν τις περισσότερες επικαλύψεις στις ομάδες διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα