Απεργία: Ταξιδιωτικές οδηγίες από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ταξιδιωτικές οδηγίες για τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή σκέφτονται να επισκεφθούν την Ελλάδα εξέδωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με αφορμή τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα αφού καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι ενήμεροι για το πού θα πραγματοποιηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις, λέει ότι σε κάποιες απο αυτές έχουν σημειωθεί επεισόδια και προειδοποιεί ότι «υπάρχει η πιθανότητα» να υπάρξει χρήση χημικών και καταστολή διαδηλώσεων από την αστυνομία.

 Η ανακοίνωση της Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα:

«Η Hellenic Train ανέστειλε προσωρινά τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη λόγω της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη την 28η Φεβρουαρίου 2023. Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που σχετίζονται με την τραγική αυτή καταστροφή έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου και είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Πρόσθετες διαδηλώσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ορισμένες διαδηλώσεις έχουν πάρει βίαιες προεκτάσεις και έχουν οδηγήσει σε καταστροφές περιουσίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλακούν αστυνομικοί και διαδηλωτές με δακρυγόνα και άλλες χημικές ουσίες.

Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα σημεία των διαδηλώσεων και να είναι περισσότερο προσεκτικοί γύρω από τα πανεπιστήμια, τα γραφεία της Ελληνικής αμαξοστοιχίας και περιοχές όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, όπου συνήθως λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις.

Οι ακόλουθες απεργίες έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου 2023 (12:00 π.μ. έως 23:59 μ.μ.), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

 Τα τρένα θα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία.
Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος στην Αττική/Πελοπόννησο θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.
Οι ακόλουθες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου 2023 και για τις ερχόμενες ημέρες:

Στην Αθήνα, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στα Προπύλαια (Κέντρο Αθηνών) στις 12:00 μ.μ. και στην πλατεία Συντάγματος στις 7:00 μ.μ.
Στη Θεσσαλονίκη, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στην Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) στις 6:30 μ.μ. και στην πλατεία Αριστοτέλους στις 7:00 μ.μ.
 
Παρακαλείστε να παρακολουθείτε το www.apergia.gr καθώς και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για ειδοποιήσεις της τελευταίας στιγμής για απεργίες και διαδηλώσεις.  Ελέγξτε τις ενημερώσεις της Hellenic Train σχετικά με τις σιδηροδρομικές λειτουργίες.

Ενέργειες που πρέπει να αναλάβετε:

Αποφύγετε τις περιοχές των διαδηλώσεων.
Να είστε προσεκτικοί εάν βρεθείτε απροσδόκητα κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις.
Έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας.
Διατηρήστε χαμηλό προφίλ.
Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για ενημερώσεις.
Επανεξετάστε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και επικοινωνήστε με την ταξιδιωτική σας εταιρεία για βοήθεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα