Τουρκία - Σεισμός: Πολύχρωμα μπαλόνια στα συντρίμμια για τα παιδάκια που χάθηκαν

Τουρκία - Σεισμός: Πολύχρωμα μπαλόνια στα συντρίμμια για τα παιδάκια που χάθηκαν

Περισσότερους από 46.000 νεκρούς θρηνεί η Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου με αρκετά από τα θύματα να είναι παιδιά.

Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς περίπου 345.000 διαμερίσματα έχει γίνει τώρα γνωστό ότι έχουν καταστραφεί στη χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με ειδικούς, πιθανότατα είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς αρκετοί παραμένουν μέσα στα συντρίμμια 13 ημέρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία και οι επιχειρήσεις διάσωσης σιγά-σιγά σταματούν προκειμένου να αναλάβουν δράση τα μηχανήματα βαρέως έργου.

Την ίδια ώρα στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο που προκαλούν συγκίνηση καθώς σε αυτά φαίνονται μπαλόνια να έχουν κρεμαστεί σε συντρίμμια και τα οποία, όπως σημειώνεται, αντιπροσωπεύουν τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ούτε η Τουρκία ούτε η Συρία έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό.

Σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες ανάσυρσης επιζώντων από τα ερείπια, 12 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, τα σωστικά συνεργεία άρχισαν να απομακρύνουν τα μπάζα με τα χέρια σε σημείο όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις διάσωσης στην Αντάκια (Αντιόχεια) χθες, Σάββατο, το βράδυ.

Εκπαιδευμένοι σκύλοι και θερμικές κάμερες είχαν εντοπίσει σημάδια ζωής από δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τους διασώστες, αλλά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οκτώ ώρες μετά την έναρξη των προσπαθειών απεγκλωβισμού τους, οι ομάδες σταμάτησαν τις προσπάθειες διάσωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα