Ουκρανία: Πύραυλος χτύπησε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Χερσώνας - Δείτε το βίντεο

Ουκρανία: Πύραυλος χτύπησε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Χερσώνας - Δείτε το βίντεο

Πύραυλος χτύπησε το φορτηγό πλοίο «Tuzla» τουρκικής ιδιοκτησίας στο ουκρανικό λιμάνι της Χερσώνας. Βίντεο αποτυπώνει το πλοίο να έχει πάρει φωτιά.

Η εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας «Ambrey» ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος έπληξε τη γέφυρα του πλοίου «Tuzla» την Τρίτη (24.01.2023).

Το Reuters μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία των πλοίων και των κτιρίων που φαίνονται στο βίντεο, τα οποία ταιριάζουν με δορυφορικές εικόνες της περιοχής. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την ημερομηνία που λήφθηκαν τα βίντεο.

Το τουρκικό πλοίο που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι από τον Φεβρουάριο του 2022, διαχειρίζεται η «Cayeli Shipping», η οποία δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο.

Μία πηγή τόνισε ότι υπάρχουν δώδεκα τουρκικά πλοία παγιδευμένα σε ουκρανικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Χερσώνας, που δεν καλύπτονται από τη συμφωνία για μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μία συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

«Έγινε επίθεση χθες (σ.σ. 24.01.20230 το βράδυ, πιθανότατα στο λιμάνι, και ένας εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται να έπληξε το πλοίο. Τα τουρκικά πλοία στη Χερσώνα επανδρώνονται από ελάχιστο πλήρωμα, οπότε δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα», είπε η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα