Qatargate: Η μπάλα στο γήπεδο του Παντσέρι, λένε οι δικηγόροι του - Θα πει όλη την αλήθεια

Qatargate: Η μπάλα στο γήπεδο του Παντσέρι, λένε οι δικηγόροι του - Θα πει όλη την αλήθεια

Συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα L’Echo παραχώρησαν οι δικηγόροι του Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως εγκεφάλου του Qatargate ο οποίος προχώρησε σε συμφωνία με τις βελγικές Αρχές προκειμένου να ελαφρύνει τις ποινές σε βάρος του.

O Αντόνιο Παντσέρι «είναι ανακουφισμένος» ανέφερε ο συνήγορός του, Λοράν Κενές.

«Η ζωή του είχε γίνει απελπιστική. Τώρα έχει την αίσθηση ότι είναι σε τάξη με αυτό που θέλει να κάνει, με τον εαυτό του και με μια αίσθηση ορατότητας κοιτάζοντας το μέλλον του» τόνισε από την πλευρά του ο Μαρκ Ουιτεντέλ.

Σε ερώτηση για το εάν ο ομοσπονδιακός δικαστής και η αστυνομία θα μπορέσουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κενές, απάντησε ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο του. Είναι απόλυτα ενημερωμένος από τις Αρχές. Τον έχουμε συμβουλέψει σχετικά και γνωρίζει τα θέματα».

«Εγγυάται ότι θα πει όλη την αλήθεια» πρόσθεσε ο Μαρκ Ουιτεντέλ.

Σχετικά με το αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα πει την αλήθεια, ο Λοράν Κενές δήλωσε ότι «το πλεονέκτημα αυτού του τύπου συμφωνίας είναι ότι δεν έχει πλέον κανένα συμφέρον να λέει ψέματα. Δεν ενδιαφέρεται πλέον να δώσει ονόματα ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση ή το αντίστροφο».

«Το συμβόλαιο που έγινε δεν υπονοεί ότι δίνει ονόματα, ούτε πόσα ονόματα ούτε την έκταση των αποκαλύψεων… Είναι εντελώς ελεύθερος να εκφραστεί αρκεί να πει την αλήθεια» πρόσθεσε.

Ερωτώμενοι οι δύο δικηγόροι εάν υπάρχουν κι άλλοι «μετανοημένοι» στην υπόθεση αυτή οι οποίοι θα μπορούσαν να υπογράψουν αντίστοιχη συμφωνία, όπως για παράδειγμα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο Λοράν Κενές εξήγησε ότι «νομικά δεν απαγορεύεται, αλλά στην πράξη δεν έχει νόημα. Λέγεται συχνά ότι ο πρώτος που θα μιλήσει θα έχει τα πλεονεκτήματα. Μετά, νομίζω ότι η κατάσταση θα ήταν πιο δύσκολη για τους άλλους».

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο Αντόνιο Παντσέρι ανέφερε το όνομα του Μαρκ Ταραμπέλα ενώπιον των δικαστών και τα ποσά που του είχε καταβάλει, ο Κενές τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Αυτό θα το πει στους ανακριτές και όχι στον τύπο. Για τη μόνη που θα ήθελε να εκφραστεί δημόσια είναι για τη Μαρί Αρενά που δεν διώκεται για την υπόθεση».

«Ο κ. Παντσέρι κατηγορεί τον εαυτό του γιατί είχαν σχέση σε πολιτικό επίπεδο και σε φιλικό. Είχε δάκρυα στα μάτια. Κατηγορεί τον εαυτό του γιατί υπάρχουν πολιτικές συνέπειες για αυτή την φίλη που τον εμπιστεύτηκε. Επίσης κατηγορεί τον εαυτό του για τη γυναίκα και την κόρη του, κατηγορεί τον εαυτό του για τους αγαπημένους του» συμπλήρωσε.

«Ο πελάτης μου έχει αρκετά να πει που ενδιαφέρουν τον εισαγγελέα. Έχει πληροφορίες που πρέπει να ρίξουν φως στο πώς συνέβησαν τα πράγματα» τόνισε ο Λοράν Κενές.

Αναφορικά με το πότε θα μπορούσε ν’ αναγνωριστεί αυτό το καθεστώς «μετάνοιας», ο κ. Κενς σημείωσε ότι «ο κ. Παντσέρι πρέπει να μιλήσει και να δείξει εμπιστοσύνη στους ανακριτές και οι αρχές αντιληφθούν ότι λέει πράγματα που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εκ πρώτης όψεως, το συμβούλιο θα πρέπει να αποφανθεί για αυτό το μνημόνιο σε περίπου ένα χρόνο».

Corriere della Sera για Εύα Καϊλή: Την εκβίαζαν να ομολογήσει ενοχή για να ξαναδεί το παιδί της

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα