Ενές Καντέρ: Μετά την επικήρυξη, ήρθαν οι απειλές για τη ζωή του

Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει πως δέχεται ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ, μετά την επικήρυξή του από την Τουρκία. 

Στις 13 Ιανουαρίου το όνομά του μπήκε στη «Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών», με την Άγκυρα να τον επικηρύσσει, προσφέροντας 500.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ο αθλητής αντέδρασε από την πρώτη στιγμή επισημαίνοντας πως δεν είναι ο μόνος που διώκεται. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτή τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης», είχε αναφέρει. 

Τώρα επανέρχεται μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram, δημοσιεύοντας μερικά από τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται, όπως καταγγέλλει. «Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες απειλές θανάτου που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Σύντομα όλος ο κόσμος θα καταλάβει τι είδους τέρας είσαι Ερντογάν», γράφει μεταξύ άλλων. 

«Σταθείτε στο πλευρό μου, αδελφοί και αδελφές μου» συνέχισε, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο για «τρομοκρατική νοοτροπία».

Ο Ενές Καντέρ ενημέρωσε προ ολίγου τους ακολούθους του πως το FBI ερευνά την υπόθεσή του, συλλέγοντας καθημερινά δεδομένα για «τους επικίνδυνους ανθρώπους που έχουν προσληφθεί για να με δολοφονήσουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα