Ουκρανία: Σκληρές μάχες στο στο Μπάκμουτ

Ουκρανία: Σκληρές μάχες στο στο Μπάκμουτ

Με βομβαρδισμούς και ανταρτοπόλεμο προσπαθούν αν πλησιάσουν την πόλη του Μπάκμουτ οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες επιθυμούν διακαώς να καταγράψουν μια νίκη.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως η κωμόπολη Σολεντάρ στα ανατολικά του Μπακμουτ βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών της.

Το Κίεβο αμφισβητεί την κατάληψη της πόλης, σημειώνοντας πάντως πως οι μάχες γίνονται με χιλιάδες μισθοφόρους της Wagner και είναι οι σκληρότερες από την αρχή του πολέμου. Εντός της μικρής πόλης φαίνεται πως έχουν εγκλωβιστεί περισσότεροι από 500 άμαχοι.

Στο Μπάκμουτ που αποτελεί βασικό στόχο των Ρώσων που θέλουν να καταλάβουν ολόκληρο το Ντονμπάς, τον έλεγχο διατηρούν οι Ουκρανικές δυνάμεις. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα όχι μόνο με αντίσταση και ουκρανικά πυρά αλλά και αντεπιθέσεις του Ουκρανικού στρατού ο οποίος ενισχύεται καθημερινά με με άρματα μάχης και πυρομαχικά.

Με τις μάχες στην περιοχή να μαίνονται δύο Βρετανοί εθελοντές που βοηθούν στην εκκένωση της περιοχή αγνοούνται εδώ και δύο ημέρες. Οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν πως έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί τους εδώ και 48 ώρες με τους μισθοφόρους της Βάγκνερ να σημειώνουν πως η σορός ενός Βρετανού έχει βρεθεί στην Σολεντάρ χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία.

Οι δύο άοπλοι Βρετανοί εθελοντές είχαν μεταφερθεί από το Σεβεροντονέτσκ στο Μπάκμουτ βοηθώντας στην εκκένωση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη. Η δράση τους είχε αποτυπωθεί και στα συγκεκριμένα πλάνα που έδωσε στην δημοσιότητα το Κίεβο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα