ΗΠΑ: Καραμπόλα πενήντα οχημάτων στο Οχάιο. Μέχρι και -50 βαθμούς Κελσίου

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από την Πέμπτη τις ΗΠΑ. Ο «κυκλώνας – βόμβα», όπως ονομάστηκε, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές άγγιξε ακόμα και τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο Τέξας και στο Κεντάκι των ΗΠΑ, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν. Τουλάχιστον τέσσερις σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε καραμπόλα 50 οχημάτων που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο του Οχάιο εξαιτίας του κυκλώνα.

Στη Μοντάνα η θερμοκρασία έπεσε στους – 46 βαθμούς, ενώ καραμπόλα 50 οχημάτων με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο του Οχάιο.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν 1,5 εκατομμύριο αμερικανικά νοικοκυριά και χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν.

Οι χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές είναι πρωτοφανείς, ενώ και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Χιονοπτώσεις, ισχυρές ριπές παγωμένων ανέμων και χάος στις μετακινήσεις σε Τορόντο και Κεμπέκ. Καθηλωμένες είναι και οι πτήσεις στο Βανκούβερ.

Η κακοκαιρία πλήττει μια τεράστια έκταση από το Τέξας μέχρι το Κεμπέκ του Καναδά. 

Οι αρχές ζητούν τον περιορισμό των μετακινήσεων έως ότου περάσει η «ιστορικών διαστάσεων» καταιγίδα.

Στο Τέξας ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός, έξω από εστιατόριο. Στο Κεντάκι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών.

Οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς, όπως ανέφεραν, υπάρχουν ήδη εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. 

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα