ΗΠΑ: Όχι σε τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία - Θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο

Οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν τη θέση τους προς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε σήμερα (7.12.2022) ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα. Παρ’ όλα αυτά, προειδοποιούν την Άγκυρα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Συρία θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους αμάχους αλλά και τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί. 

«Δεν θέλουμε να δούμε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία οι οποίες θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι είναι ήδη, θα θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες και το προσωπικό μας στη Συρία ή την αποστολή μας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Η Τουρκία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες και σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή εναντίον των Συροκούρδων μαχητών, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες.

Οι Κούρδοι της Συρίας συνιστούν τη ραχοκοκαλιά των SDF, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα