Εκδίκηση ή η πλήρης αλήθεια στο ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν για το Netflix;

Εκδίκηση ή η πλήρης αλήθεια στο ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν για το Netflix;

«Καταστροφική ενέργεια εκδίκησης», που «θα διευρύνει το χάσμα με τον Ουίλιαμ», χαρακτηρίζουν αναλυτές στη Βρετανία τη σειρά ντοκιμαντέρ που θα μεταδώσει το Netflix και φέρουν την υπογραφή του Χάρι και της Μέγκαν.

 Ο σχολιασμός του θέματος έγινε με αφορμή το περιεχόμενου του τελευταίου τρέιλερ της σειράς, όπου ο Χάρι υποστηρίζει ότι άνθρωποι του παλατιού διέρρεαν ιστορίες για τον ίδιο και την Μέγκαν «με κίνητρο το μίσος». Ο Χάρι περιγράφει το βασιλικό περιβάλλον σαν «βρώμικο παιχνίδι» και κάνει λόγο για «πόνο και δεινά για τις γυναίκες που παντρεύονται στο πλαίσιο αυτού του θεσμού».

 Η εμπρηστική – όπως χαρακτηρίζεται από την Daily Mail- σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, είναι «μία καταπληκτική ενέργεια εκδίκησης», που «θα διευρύνει το χάσμα» με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και θα πλήξει τον ίδιο τον βασιλικό θεσμό και τον θρόνο που θα κληρονομήσει, λένε ειδικοί σε θέματα του βασιλικού οίκου της Βρετανίας στη MailOnline, με αφορμή το δεύτερο διαφημιστικό τρέιλερ που έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix.

Στο τρέιλερ αυτό ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ καταφέρονται εναντίον «της ιεραρχίας της οικογένειας», υποστηρίζουν ότι άνθρωποι μέσα από το παλάτι «διέρρεαν και έφτιαχναν» ιστορίες για το ζευγάρι, περιγράφουν την βασιλική ζωή σαν «ένα βρώμικο παιχνίδι» και υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που παντρεύονται μέλη της βασιλικής οικογένειας «υποφέρουν».

Ο Ρίτσαρντ Φίτζγουίλιαμς, συγγραφέας με εξειδίκευση σε βασιλικά θέματα υποστήριξε ότι οι συνέπειες της σειράς που έχουν ετοιμάσει για το Netflix ο Χάρι και η Μέγκαν, θα είναι αισθητές για τα επόμενα χρόνια. «Αυτή είναι πλήρως μετωπική, ακραία καταστροφική επίθεση στην βασιλική οικογένεια, στον θεσμό επίσης», είπε ο Φιτζγουίλιαμς στη MailOnline.

 «Νομίζω ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα βλέπουν αυτό το τρέιλερ και θα σκέφτονται: Θεέ μου, άντε πάλι τα ίδια. Κι αυτό γιατί; Ο Χάρι λέει ότι το κάνει για να προστατεύσει την οικογένειά του- να την προστατεύσει από τι; Η Μεγκαν λέει… αν ξέραμε τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες- αλλά γιατί θα έπρεπε να ξέρουμε; Τι ακριβώς έχουν να πουν, το οποίο δεν έχουμε ακούσει ως τώρα;», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντίκι Άρμπιτερ, πρώην υπεύθυνος Τύπου της βασίλισσας.

«Φυσικά όλοι αναρωτιούνται πως θα αντιδράσει ο βασιλιάς Κάρολος, άμεσα, αλλά οι συνέπειες θα είναι αισθητές για πολλά χρόνια. Κι αυτό ακριβώς είναι το θέμα», συμπλήρωσε ο Φίτζγουίλιαμς, προσθέτοντας ότι με την σειρά του Netflix θα πληγεί ο βασιλικός θεσμός «στα μάτια του κόσμου, ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων ανθρώπων».

Το Netflix ανακοίνωσε ότι το πρώτο μέρος της σειράς θα προβληθεί στις 8 Δεκεμβρίου, ακριβώς τρεις μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς του Χάρι, της βασίλισσας Ελισάβετ και το δεύτερο μέρος θα βγει στις 15 Δεκεμβρίου.

Το  τελευταίο τρέιλερ αρχίζει με μία σκηνή όπου ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητο κάπου στην Αμερική και ο δούκας λέει: «Είναι πραγματικά δύσκολο να κοιτάζεις πίσω και να σκέφτεσαι τι συνέβη».

 Στη συνέχεια προβάλλονται εικόνες από τον γάμο του ζευγαριού και ακούγεται ο Πιρς Μόργκαν, που λέει ότι η Μέγκαν «γίνεται βασιλική ροκ-σταρ».

Σε άλλη μία σκηνή το ζευγάρι κάνει περίπατο και ο κόσμος που τους βλέπει φωνάζει «Μέγκαν σε αγαπάμε». Αμέσως μετά, η Μέγκαν λέει … «και μετά», πιάνει το χέρι του Χάρι κι εκείνος προσθέτει: «όλα άλλαξαν»…

Στο τρέιλερ προβάλλονται εικόνες φωτογράφων που απαθανατίζουν το ζευγάρι και συγχρόνως εικόνες παπαράτζι που «κυνηγούν» την μητέρα του Χάρι, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η δούκισσα λέει: «Διαπίστωσα ότι δεν θα σε προστάτευαν» και ο Χάρι προσθέτει: «Ήμουν τρομαγμένος, δεν ήθελα να επαναληφθεί η ιστορία», κάνοντας μία σαφή αναφορά στο τραγικό τέλος που είχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, κυνηγημένη από τους παπαράτσι, στο Παρίσι.

«Κανένας δεν ξέρει την πλήρη αλήθεια- μόνο εμείς ξέρουμε την αλήθεια», λέει στο τέλος του τρέιλερ ο Χάρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα