Οι σειρήνες ηχούν ξανά στην Ουκρανία: Δύο νεκροί και υλικές καταστροφές από ρωσικούς πυραύλους

Οι σειρήνες ηχούν ξανά στην Ουκρανία: Δύο νεκροί και υλικές καταστροφές από ρωσικούς πυραύλους

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία και οι αρχές έκαναν λόγο για νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης. Ουκρανοί αξιωματούχοι, στη νότια περιοχή της Ζαπορίζια δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς πυραύλους, καθώς οι αρχές σε πολλές περιοχές κάλεσαν τους κατοίκους να προστατευτούν από νέο ρωσικό πυραυλικό μπαράζ.

«Οι πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούριι Ιχνατ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές και θύματα, αλλά τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκρήξεις ακούγονταν από τον ουρανό σε ορισμένες περιοχές, καθώς τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανέλαβαν δράση.

«Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας Αντριι Γέρμακ.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Ζαπορίζια δήλωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, ενώ αξιωματούχοι της περιφέρειας του Κιέβου δήλωσαν ότι η αεράμυνα αποκρούει τις ρωσικές επιθέσεις και αρκετοί περιφερειακοί κυβερνήτες κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Εκρήξεις σε δύο ρωσικά αεροδρόμια – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες από επίθεση με drone
Εκρήξεις σε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια με διαφορά ολίγων ωρών σημειώθηκαν σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ και του διεθνούς Τύπου με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, πληροφορίες ωστόσο που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Όπως μετέδωσε το Visegrád 24 οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε επιθέσεις των Ουκρανών παρότι και δύο στρατιωτικά αεροδρόμια απέχουν αρκετά από τη γραμμή του ουκρανικού μετώπου.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι ένα βυτιοφόρο με καύσιμα εξερράγη το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν έξι σε αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή, άλλα δύο άτομα φέρεται να έχουν τραυματιστεί από έκρηξη στην αεροπορική βάση Ενγκελς στην περιοχή του Σαράτοφ.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τις εκρήξεις αν και υπάρχουν υπόνοιες για δολιοφθορά από τους ουκρανούς.

Όπως μετέδωσε το BBC, στην περιοχή του Σαράτοφ εδρεύουν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σαράτοφ, Ρομάν Μπουσάργκιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν πώς μπορεί να προκλήθηκε το περιστατικό σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ανάρτηση του καναλιού Astra στο Telegram ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στην αεροπορική βάση Ενγκελς με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tupolev 95.

Η αεροπορική βάση Ένγκελς φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα εκτόξευσης για αεροπορικές επιδρομές Tu-95 εντός της Ουκρανίας. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τον πόλεμο
Επιβράδυνση των μαχών στην Ουκρανία τους προσεχείς μήνες αναμένουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, με άκαμπτη όμως τη βούληση των Ουκρανών να πολεμήσουν. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για την αρχιτεκτονική ασφαλείας κάτι που συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα