Δραματική η κατάσταση στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας - Έξι νεκροί, ανάμεσα τους παιδιά

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν έξι πτώματα, στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας, το οποίο χτυπήθηκε, χθες, από ισχυρότατο κύμα κακοκαιρίας. Οι αγνοούμενοι, έως τώρα, παραμένουν έξι.

Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχασαν την ζωή τους δυο μικρά παιδιά, ένα νεογέννητο και ένα παιδί έξι ετών. Οι τραυματίες είναι δεκατρείς και εκατόν εξήντα επτά άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε, ότι με τα δυο εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «θα στηθούν προσωρινές κατοικίες, θα πραγματοποιηθούν έργα σε σειρά δρόμων και θα διανεμηθούν φαγητά στους πληγέντες».

Σύμφωνα με τη La Repubblica, μεταξύ των επιβεβαιωμένων θυμάτων είναι ένα μωρό 21 ημερών. Το σωματάκι του μωρού ανασύρθηκε με μεγάλη δυσκολία μέσα από το σπίτι της οικογένειας. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, νεκροί έχουν αναδυθεί επίσης ένα κορίτσι, ένα αγόρι και μια γυναίκα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν τον πατέρα της οικογένειας. 

Τα σωστικά συνεργεία πρόκειται να συνεχίσουν το έργο τους και αύριο, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα