Κωνσταντινούπολη: Αναζητείται συνεργός της γυναίκας που συνελήφθη - Συναγερμός και στην Ελλάδα

Κωνσταντινούπολη: Αναζητείται συνεργός της γυναίκας που συνελήφθη - Συναγερμός και στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι ενημέρωσαν την Interpol για ένα άτομο που αναζητούν για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό σημαίνει ότι έλαβε ενημέρωση και το ελληνικό γραφείο της Interpol.

Αναζητείται συνεργός της γυναίκας που συνελήφθη για τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Ο δεύτερος ύποπτος φαίνεται πως έχει διαφύγει στη Βουλγαρία.

Οι Τούρκοι έστειλαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Interpol τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός ύποπτου, σχετιζόμενου με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το σήμα της Interpol άτομο που φέρεται να έχει εμπλοκή στην έκρηξη που οδήγησε στο μακελειό της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στη Βουλγαρία και εξέδωσε σήμα στις γειτονικές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, ώστε να συλληφθεί στην περίπτωση που περάσει τα σύνορα.

Παρόλο που οι πληροφορίες τους λένε ότι o ύποπτος πέρασε στη Βουλγαρία, από την Interpol ενημερώθηκαν και οι ελληνικές Αρχές καθώς η Τουρκία, όπου έγινε η επίθεση, γειτνιάζει με την Ελλάδα και υπάρχει ο φόβος μήπως βρίσκεται στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1. 

Στην Ελλάδα θα μεταφερθεί η τραυματίας από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη 
Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή στην οδό Ιστικλάλ, όπου έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών, μία Ελληνίδα είναι μεταξύ των τραυματιών. 

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή», ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματία στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα