Πόλεμος στην Ουκρανία: 3 νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει Κριμαία – Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: 3 νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει Κριμαία – Ρωσία

Λίγο μετά τις 6 το πρωί η γέφυρα που ενώνει την ηπειρωτική Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας τραντάζεται συθέμελα και τυλίγεται στις φλόγες.
Μία μεγάλης κλίμακας έκρηξη συγκλόνισε την μοναδική οδική αρτηρία που συνδέει την Μαύρη με τη Αζοφική θάλασσα.

Από την έκρηξη κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος και πήραν φωτιά βαγόνια γεμάτα με καύσιμα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στην υπέργεια σιδηροδρομική γραμμή.

Η κυκλοφορία διακόπηκε και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς. Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν ανασύρει από τα νερά των στενών του Κερτς έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Οι Ρώσοι μιλούν για φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά το οποίο ανατινάχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε άμεσα έρευνα για τα αίτια της έκρηξης. Το Κρεμλίνο δεν δείχνει, ακόμη τουλάχιστον, προς το Κίεβο.

Τα ερωτηματικά για το πως κατάφερε ένα φορτηγό με τόσα εκρηκτικά να περάσει τους εξονυχιστικούς ελέγχους των ρωσικών δυνάμεων που φυλάσσουν την κρίσιμη υποδομή πολλά. Δέκα ώρες μετά την έκρηξη το τμήμα της γέφυρας που δεν επηρεάστηκε δόθηκε στην κυκλοφορία μόνο για τα αυτοκίνητα. Τα φορτηγά εκτρέπονται σε πλοία προκειμένου να φτάσουν στην χερσόνησο.

Βρετανοί αναλυτές λένε πως οι ισχυρισμοί της Μόσχας για έκρηξη σε φορτηγό είναι αβάσιμοι και μιλούν για ακόμη ένα καίριο ουκρανικό χτύπημα.

Στην Ουκρανική τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με πανηγυρικά μηνύματα. Εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε μάλιστα ένα βίντεο με την Μέριλιν Μονρό από την μία πλευρά και την γέφυρα κατεστραμμένη από την άλλη, ευχόμενος χρόνια πολλά στον Πούτιν που εχθές έκλεισε τα 70…

Με την Μόσχα να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ρητορική της πυρηνικής απειλής ο Ουκρανός Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο BBC επέμεινε πως η Ρωσία προετοιμάζεται για ένα πυρηνικό χτύπημα.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν μαζικά στα μέτωπα βορά και νότου το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα νέο διοικητή των δυνάμεών του στην Ουκρανία, τον βετεράνο στρατηγό της Συρίας Σεργκέι Σουροβίκιν, σε μία προσπάθεια να αναστραφεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα