Το φαινόμενο La Niña θα φέρει τον χειμώνα νωρίτερα στην Ευρώπη - Δυσοίωνες προβλέψεις

Το φαινόμενο La Niña θα φέρει τον χειμώνα νωρίτερα στην Ευρώπη - Δυσοίωνες προβλέψεις

Η μετεωρολογική υπηρεσία της ΕΕ προειδοποιεί πως το καιρικό φαινόμενο ”La Niña”, καθιστά το κρύο, την άπνοια και την ξηρασία, ως πιο πιθανά σενάρια για φέτος τον χειμώνα.

Νωρίτερα φέτος το κρύο στην Ευρώπη και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Ο χειμώνας έρχεται νωρίτερα

 Μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο χειμώνας θα έρθει νωρίτερα και θα είναι πιο κρύος κάτι που θα μπορούσε να επιβαρύνει νωρίτερα το κόστος ζωής.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα, εντείνοντας τις ανησυχίες για τα αποθέματα αερίου.

Τα μετεωρολογικά μοντέλα της υπηρεσίας της ΕΕ δείχνουν ότι η Ευρώπη είναι πιθανό να βιώσει τον ψυχρότερο, ξηρότερο και με λιγότερους ανέμους χειμώνα στις αρχές του και ίσως και από τον επόμενο μήνα.

 Καιρός: Η «La Nina» θα φέρει έκτακτες ανάγκες φυσικού αερίου

 Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ένα κρύο και ξηρό κύμα το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, το οποίο θα επιδείνωνε την κρίση του κόστους ζωής, είναι πιο πιθανό, εξαιτίας της φετινής La Niña – ενός ισχυρού καιρικού μοντέλου που επηρεάζεται από τις ψυχρότερες θερμοκρασίες στον Ειρηνικό.

Το μόνο θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως είναι ότι ένα τυπικό έτος La Niña φέρνει αρχικά πολύ κρύες περιόδους αλλά στην συνέχεια φέρνει θερμότερους δυτικούς ανέμους που ίσως ανεβάσουν τις θερμοκρασίες στην Ευρώπη.


 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα